To je to što me zanima!

Supermama: Pripremi šest jela u 15 minuta i ima za cijeli tjedan

Savjet australske majke za pripremu obroka nedjeljom - što joj uvelike olakšava radne dane, oduševio je internet, a mnogi su ga odlučili kopirati. Potrebno je samo malo organizacije i mjesta u zamrzivaču
Vidi originalni članak

Pronaći vremena za pripremu kuhanih i ukusnih obroka tijekom tjedna daleko je od laganog zadatka za roditelje s djecom. No, jedna je majka doskočila tom problemu i otkrila svoj trik pripreme glavnine jela unaprijed - a mnogi ga hvale kao metodu koju treba kopirati, prenosi The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO: Ručak bez nereda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, ta je Australka objavila dvije fotografije svojih unaprijed pripremljenih obroka kojih samo treba brzinski završiti. Da bi to organizirala, svake nedjelje odvaja vrijeme da bi oprala namirnice, nasjeckala ih i potom odvojila u posebne vrećice - što nam zapravo uzima puno vremena kod kuhanja.

Zatim ih uredno slaže u svoj zamrzivač u savršeno označene vrećice s patentnim zatvaračem, tako da točno zna koji obrok može pripremiti.

Obroci koje najčešće priprema su piletina, povrtni rižoto, povrće za špagete, carbonara, chow mein i špageti bolonjez. Svoju je metodu podijelila na Facebooku, a druge mame vole njenu super jednostavnu ideju, a mnoge ne mogu vjerovati da se tako brzo pripremaju.

POGLEDAJTE TRIK Pokazao kako stavlja osvježivač u školjku - a ljudi su u nevjerici da to godinama pogrešno rade

Nedjelja za pripremu obroka, objavila je u opisu slika.

- 15 minuta u kuhinji sjeckanja povrća. U vrećice s patentnim zatvaračem i u zamrzivač. Brzo se odmrzava i ide odmah u tavu. Pogodno za one naporne radne dane! - napisala je.

Objava se svidjela tisućama ljudi koji su se složili da je to definitivno nešto što vrijedi isprobati.

Mnogi su sugerirali da je to dobar način za izbjegavanje rasipanja hrane i očito štedi puno vremena tijekom tjedna.

- Wow, ovo je sjajna ideja! Pogotovo kad dođe kraj tjedna i kad požurite koristiti povrće prije nego što počnu propadati! - jedan je napisao.

BRZO I JEDNOSTAVNO Ne znate što skuhati na brzinu? 9 jela s ostacima iz frižidera

Dok je druga žena rekla da joj je svojim trikom i objavom olakšala život. 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • kung fu panda 10.02.2021.

    A ja ne razumijem što je to teško kod kuhanja friskog ručka ako radiš varivo treba ti 10 min da sve stavis u lonac svaki dan radim i skuham ručak ili prije posla ili poslije

  • eho_ 10.02.2021.

    Da da vidim komentare..Neeeeekada su naše maaaame pravile uvijek svjež ručak,istina... Ali uglavnom su bile doma..ili u doba ručka, ili su ustajale u 5..Samo danas je to skoro nemoguće, ili jako teško moguće.:) pogotovo na zapadu. Puno ravnopravnih žena radi do pol 6- 6 se do pola 7..i više vrne doma. Dok se presvuče, da ne kažem možda!?  i istušira treba praviti zdravu hranu 🤣😅svježu!?? Ahaha...Aha, tako mali Bobi zamišljam život. Da ne kažem kako to mogu i tate..:)Zaključak je dakle. Bravo mama iz Australije. 😉😎

  • marac35 10.02.2021.

    zašto se neki bune da svježe skuhana hrana koja se brzo ohladi i zamrzne nije zdrava? mislite da porcija smrznute brokule u dućanu, koja mora biti svježa prije zamrzavanja, te prolazi proces brzog smrzavanja i pakiranja je lošija od brokule koja stoji na polici konzuma dok ju se snize sa 25kn na 15kn? ja već godinama uvijek kad kuham nešto, ne radim ispod 5 litara, grah varivo, sarma, kelj varivo, bolonez, slatko zelje sa paradajzom, uvijek ogromne količine, pozamrzavam u posudice, na poslu jedem umjesto kilfe bureka i jogurta, samo treba izvadit na vrijeme. čak sam prestao pisat na posudice što je unutra, malo misterije kad izvadim da se otapa hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare