Lifestyle

Komentari 56

Supermama: Pripremi šest jela u 15 minuta i ima za cijeli tjedan

Supermama: Pripremi šest jela u 15 minuta i ima za cijeli tjedan

Savjet australske majke za pripremu obroka nedjeljom - što joj uvelike olakšava radne dane, oduševio je internet, a mnogi su ga odlučili kopirati. Potrebno je samo malo organizacije i mjesta u zamrzivaču

Pronaći vremena za pripremu kuhanih i ukusnih obroka tijekom tjedna daleko je od laganog zadatka za roditelje s djecom. No, jedna je majka doskočila tom problemu i otkrila svoj trik pripreme glavnine jela unaprijed - a mnogi ga hvale kao metodu koju treba kopirati, prenosi The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO: Ručak bez nereda

Naime, ta je Australka objavila dvije fotografije svojih unaprijed pripremljenih obroka kojih samo treba brzinski završiti. Da bi to organizirala, svake nedjelje odvaja vrijeme da bi oprala namirnice, nasjeckala ih i potom odvojila u posebne vrećice - što nam zapravo uzima puno vremena kod kuhanja.

Zatim ih uredno slaže u svoj zamrzivač u savršeno označene vrećice s patentnim zatvaračem, tako da točno zna koji obrok može pripremiti.

Obroci koje najčešće priprema su piletina, povrtni rižoto, povrće za špagete, carbonara, chow mein i špageti bolonjez. Svoju je metodu podijelila na Facebooku, a druge mame vole njenu super jednostavnu ideju, a mnoge ne mogu vjerovati da se tako brzo pripremaju.

Nedjelja za pripremu obroka, objavila je u opisu slika.

- 15 minuta u kuhinji sjeckanja povrća. U vrećice s patentnim zatvaračem i u zamrzivač. Brzo se odmrzava i ide odmah u tavu. Pogodno za one naporne radne dane! - napisala je.

Objava se svidjela tisućama ljudi koji su se složili da je to definitivno nešto što vrijedi isprobati.

Mnogi su sugerirali da je to dobar način za izbjegavanje rasipanja hrane i očito štedi puno vremena tijekom tjedna.

- Wow, ovo je sjajna ideja! Pogotovo kad dođe kraj tjedna i kad požurite koristiti povrće prije nego što počnu propadati! - jedan je napisao.

Dok je druga žena rekla da joj je svojim trikom i objavom olakšala život. 

Najčitaniji članci