To je to što me zanima!

Sve je moguće: Fotografkinja postala model sa 62 godine...

U ovom poslu nikad nije dosadno i nema ponavljanja, rutine i 'već viđenog', a vjerujem da zbog toga manekenstvo čak i usporava starenje, jer nova iskustva potiču neuroplastičnost, ispričala je Janis Wilkins
Vidi originalni članak

Kao profesionalna fotografkinja Janis Wilkins je tijekom godina kroz svoj objektiv gledala mnoge modele kako poziraju; no nije mogla ni zamisliti da će u 62. godini života ona postati ta koja je s druge strane objektiva - i da će joj se angažmani i poslovi samo nizati. 

Kad ju je kasting agent pitao bi li sudjelovala u snimanju kampanje donjeg rublja za brend ThirdLove, promislila je 'zašto ne?'.  Već dvije godine kasnije, fotografkinja je morala odbiti neke manekenske poslove jer je ponuda bilo previše.

Agent koji je ju je tada zvao objasnio je da su on i njegovi kolege 'uvijek u potrazi za različitim tipovima tijela, različitim oblicima ljepote i ženama svih životnih dobi.

Wilkins tako nije kaže stigla ni razmisliti, a već se našla u dogovaranjima kampanji za brendove koji su tražili i neklasičnu ljepotu i žene u trećoj životnoj dobi. 

Ubrzo je 64-godišnjakinja pozirala i za Allure i New York Post, a nedavno je radila i kampanju za Universal Standard i prošetala se pistom New York Fashion Weeka. Manekenstvo joj, kaže Wilkins, oduzima mnogo vremena, ali uživa u svakom trenutku.

ODLUČNO Kroz ovih pet koraka naučite kako u tvrtki brzo odlučivati

- Nikad nije dosadno i nema ponavljanja, rutine i 'već viđenog', a vjerujem da zbog toga manekenstvo čak i usporava starenje, jer aktivno življenje i nova iskustva potiču neuroplastičnost, sposobnost mozga da se mijenja u bilo kojim godinama - rekla je.

- Volim kad mi netko, pogotovo žena moje dobi, kaže kako misli da je odlično što se s ovim bavim ili da ju inspiriram. Jer to nam svima i jest cilj - da radimo ono što volimo i s tim ujedno i šaljemo drugima pozitivnu poruku - objasnila je za Prevention manekenka koja kaže i kako je 'starenje zapravo sjajno, jer s godinama produbljujemo odnos koji imamo sami sa sobom'. 

- S godinama samo postajemo mudriji i pametnije se ophodimo prema drugima, ali i prema sebi samima - napominje, a kaže i da sad u trećoj životnoj dobi više sebe voli i prihvaća nego ikad ranije u mladosti. 

SAVJETI ONIH KOJI USPIJEVAJU Stručnjaci tvrde da je moguće biti sretan na poslu, evo kako

- Život kakav ja sada živim pravi je 'blagoslov starosti' - dodaje Wilkins. Svima želi poručiti kako zaista 'nikada nije kasno za započeti bilo što novo'.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • eho_ 24.02.2020.

    Baš mi je fesch :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare