To je to što me zanima!

Svilene jastučnice bolje su za zdravlje kože, a štite i vašu kosu

Nije tajna da kvalitetna posteljina pomaže u tome da se bolje naspavate, no manje je poznato da zamjenom pamučnih jastučnica svilenima možete pospješiti ljepotu kože i kose
Vidi originalni članak

Svilene jastučnice su meke i luksuzne te pružaju jedinstveni doživljaj spavanja, a čak ne moraju biti skupe, piše Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO: Što pozicija spavanja govori o vašoj vezi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kupci na Amazonu mogu pronaći prave svilene jastučnice za svega stotinjak kuna. Među najprodavanijima su jastučnice izrađene od mulberry svile. Dodatno, pojedini proizvođači nude jastučnice koje štite kožu i kosu te potiču bolji san. Kako biste posve promijenili rutinu spavanja, možete dodati i svilene maske za spavanje.

No imaju li svilene jastučnice zaista takav učinak? Ukratko - da. Iako se pamučne jastučnice čine mekšima, Shanelle Blake, specijalistica za kožu u klinici Pulse Light kaže da se zbog prevrtanja noću stvara trenje koje može oštetiti folikule vlasi i rezultirati zapetljanom kosom.

ZA DOBAR SAN Loš jastuk može prouzročiti bolove u vratu, neispavanost i glavobolje te alergijske reakcije

- Pamučne i tekstilne jastučnice se najviše koriste, ali stvaraju previše trenja i čak mogu iščupati pojedine vlasi dok spavate. Svilene jastučnice omogućuju kosi da lagano pada, nema trenja i ne upijaju vlagu iz kose što omogućuje da vlasi ostanu ravne i ne zapetljavaju se tijekom noći, kaže ona dodajući kako upravo jastučnica može biti glavni krivac i ukoliko imate iritaciju kože na licu.

- Poznato je da svila manje iritira kožu te je preporučuju pacijentima s ekcemom. Svi s osjetljivom kožom otkrit će kako su im svilene jastučnice pomogle jer su lagane i u usporedbi s pamukom i poliesterom koji imaju gušću strukturu ne izazivaju nikakve iritacije. Sintetička vlakna zadržavaju toplinu u usporedbi sa svilom koja je lakša i prozračnija, pa ona omogućuje koži rashlađivanje i prevenira pojavu crvenila i upale. Svilena vlakna su antibakterijska i hipoalergena, što znači da sadrže manje štetnih bakterija što pomaže koži sklonoj aknama te osjetljivoj koži, kazala je.

17 STVARI U KUĆANSTVU Ove stvari imaju rok trajanja: Produžni kabel, ručnik, jastuk

Korisnici Amazona vjeruju kako im svilene jastučnice zaista pomažu i sprječavaju pojavu akni i prištića te pomažu u održavanju kose.

- Moja kosa je sjajna i meka kad se ujutro probudim i čak je ne moram fenirati, napisala je korisnica zadovoljna jastučnicama koje je kupila.

- Bora na čelu koja se obično pojavljuje kad se probudim postala je glađa i jedva primjetna sad nakon mjesec dana korištenja ovih svilenih jastučnica, napisala je druga, dok treća dodaje kako voli svoje svilene jastučnice jer su meke i kosa joj nije zapetljana.

- Odličan proizvod. Koristim samo svilene jastučnice jer pati, od rozaceje i ustanovila sam da svila ne upija ulja s kože. Vrlo je udobna i odlične kvalitete, dodala je još jedna zadovoljna korisnica.

BAKTERIJE Evo kako održavati jastuke i drugo rublje da ostanete zdravi

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 07.08.2020.

    Super. Gdje kupiti svilene jastučnice i posteljinu općenito? Jer gdje god sam tražila, imaju samo pamuk, viskozu, platno i sl.

  • mily 07.08.2020.

    ljeto i svilena posteljina, mmmmm super u mnogočemu:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare