To je to što me zanima!

Tartlet od čokolade i maslaca s kikirikijem - uvijek dobar izbor

Male pite s ukusnim nadjevom ne propuštaju se. Naučite kako ih dobro pripremiti uz nadjev od maslaca s kikirikijem i čvrstim jogurtom te preljevom od čokolade
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 2 žlice šećera
  • 115 g maslaca
  • žlica vode
  • Nadjev: 150 g kikiriki maslaca 
  • 2,5 dl čvrstog jogurta
  • 4 žlice smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • Glazura:
  • 150 g tamne čokolade
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice ulja

Priprema:

Brašno i šećer stavite u zdjelu, dodajte ohlađen na manje komade narezan maslac, te rukama izradite mrvičastu smjesu. Dodajte vodu i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Umotajte  i stavite u hladnjak na 30 minuta. Kalupe za mini tartove premažite maslacem i pospite brašnom, obložite razvaljanim tijestom i izbodite vilicom.

Obložite tijesto u kalupu papirom za pečenje i ispunite  kuglicama za pečenje ili suhim grahom. Pecite oko 15 minuta, u zagrijanoj pećnici na 190°C. Maknite papir i kuglice. Ostavite neka se hladi i pripremite nadjev. Izmiksajte kikiriki maslac, jogurt, šećer, malo soli i vaniliju.

Dvije žlice stavite sa strane, a ostalo izlijte preko pečenih košarica i ostavite u hladnjaku sat vremena. Čokoladu rastopite na pari s medom i uljem. Nakon 10 minuta izvadite pitu iz hladnjaka i prelijte čokoladnom glazurom, te vratite u hladnjak dok se čokolada ne stisne.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • montello 19.09.2016.

    odlično

Komentiraj...
Vidi sve komentare