To je to što me zanima!

Televizijski likovi zbog kojih žene više vole svoj izgled

Zbog stereotipa o ljepoti žene često nisu zadovoljne izgledom umjesto da hrabro ističu atribute. Čim prihvate svoje tijelo, žene će se opustiti i više zabavljati
Vidi originalni članak

Na prvi pogled neugledna, debeljuškasta i nimalo glamurozna, “Ružna Betty” se običnošću ne uklapa u svijet visoke mode u kojem radi. No ona je nevjerojatno dobrodušna, plemenita, hrabra, odlučna i pametna radnica, a upravo su te karakteristike privukle sve oko nje. Uz to je pokazala i kako se vješto nositi s “udarcima” te zadržati poštenje unatoč svemu i da je ipak najvažnija - unutarnja ljepota. Stavom je osvojila simpatije u cijelom svijetu.

Da žene ne moraju biti mršave kako bi bile lijepe, nego da trebaju ponosno pokazivati obline, naučila nas je i Christina Hendricks kao zanosna Joan Holloway u “Momcima s Madisona”. Bujne obline i samopouzdanje tajnice agencije za oglašavanje ostavljaju muškarce bez teksta, a žene se ugledaju na nju.

I Nikki Blonsky u ulozi Tracy Turnblad u “Laku za kosu” pokazala je kako višak kilograma ne sprečava ljude da ostvare snove u svijetu koji prihvaća samo lijepe i zgodne. Unatoč tome što je niska i punašna, slatkica Tracy odlično pleše te uspijeva sudjelovati u tinejdžerskoj plesnoj emisiji, a uz to se bori protiv rasne diskriminacije. Njezina vesela narav i optimizam toliko su zarazni da nadilaze njezine proporcije.

Iskoristite ono što vam je dala priroda

Dok nastoji razotkriti tvrtku koja svjesno zagađuje okoliš i truje ljude, Julia Roberts kao samohrana majka Erin Brokovich uz naporan rad, intuiciju, ali i bujni dekolte, pokazala je kako se ne srami iskoristiti tjelesne atribute za sebe, ali i za opće dobro.

Muškarci ne luduju 
samo za mršavicama

Renee Zellweger u ulozi debeljuškaste Bridget Jones pokazala je kako je dobro šaliti se na vlastiti račun. Čestim samopodcjenjivanjem žene umišljaju da imaju nedostatke, no nipošto ne moraju biti mršave kako bi osvojile muškarca kojeg žele.

Sve su jednako lijepe - i visoke i niske

Niske žene žele biti visoke, a visoke niže. No Bea Arthur u ulozi Dorothy Petrillo iz “Zlatnih djevojaka” pokazala je kako treba prihvatiti visinu. Štoviše, još ju je više isticala odjećom, a takav izgled odlično je pristajao njezinim fantastičnim šalama, često i na vlastiti račun.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare