To je to što me zanima!

Tibetanske vježbe od 3 minute koje možete odraditi u krevetu, a unose više sreće u vaš život

Trljanje ušiju prstima i dlanovima, pokreti slični 'umivanju' te glađenje glave potaknut će energiju i razbuditi vas te pomoći da tijekom dana budete koncentriraniji i sretniji
Vidi originalni članak

Potrebne su samo 3 minute jutarnje gimnastike koju na Tibetu nazivaju DO-IN, da biste doveli tijelo i um u aktivno stanje te osigurali dobro raspoloženje cijeli dan. Štoviše, riječ je o gimnastici koju treba odraditi prije ustajanja iz kreveta, pa ne zahtijeva nikakav poseban napor. 

POGLEDAJTE VIDEO: Savjeti za sreću i zdravlje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tajna ove metode je opisana u knjizi 'Tajne drevnog Tibeta', autorice Sofie Sturchak, Ruskinje koja je stručnjakinja za tradicionalnu istočnjačku medicinu. Po njenim riječima, ova je metoda mnogima promijenila život, pa vrijedi iskušati. 

Inače, sustav DO-IN sastoji se od 25 vježbi, no dovoljno je usvojiti 'mini-paket' od 5 osnovnih vježbi koje je poželjno odraditi odmah nakon buđenja, no možete ih ponoviti u bilo kojem trenutku tijekom dana.

Ove vježbe aktiviraju važne točke našeg organizma koje su odgovorne za dnevnu vitalnost i energiju. Nema nikakvih prepreka za vježbanje, odnosno svladati ih mogu baš svi i svi se mogu uvjeriti u djelotvornost vježbi. Važno je samo ne biti lijen, tvrdi Sofie Sturchak. 

Gimnastika DO-IN: Trominutne vježbe bez izlaska iz kreveta

Vježba 1.

Temeljito istrljajte uši palcem i kažiprstom, a zatim dlanovima. Ukupno 10-20 trljanja prstima i 10-20 trljanja dlanovima.

Vježba 2.

Mazite glavu otvorenim dlanom desne i lijeve ruke, počevši od čela prema potiljku 10-15 puta.

Vježba 3.

Učinite pokret 'umivanje lica otvorenim dlanovima'. Pomičite ruke gore-dolje, obuhvaćajući obraze i sljepoočnice 15-20 puta.

SMANJUJE TJESKOBU I STRES Blagodati jutarnje meditacije: Evo čemu ona koristi i kako ju prakticirati za fizičko zdravlje

Vježba 4.

Sjednite, isprepletite prste obje ruke i stavite ih na potiljak. Pokušavajte izbacivati ​​glavu unatrag, savladavajući otpor ruku. Radite tako 15-20 puta u srednjem tempu.

Vježba 5.

Sjedeći, blago se nagnite naprijed, i ispupčenjima oba dlana trljajte lumbalni dio leđa pokretima gore-dolje. Desnu i lijevu ruku pomičite u suprotnim pravcima. Počnite od kralježnice kretanjem ka bočnim površinama. Učinite 20-30 pokreta s blagim pritiskom.

Pogledajte kako izgleda tibetanska hormonska gimnastika:

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nap 04.07.2021.

    Moze super

  • Berizdrav 04.07.2021.

    Hvala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare