To je to što me zanima!

Tijelo 'odustane' od ovulacije: Manje seksa, ranija menopauza

Britanski istraživači pratili su seksualne živote 3000 Amerikanki tijekom 10 godina te otkrili poveznicu između seksualnog života žene i vremena kada nastupi menopauza
Vidi originalni članak

Rezultati naše studije pokazuju da ako se žena ne seksa i ne postoji mogućnost trudnoće, tijelo 'odluči' da se neće 'zamarati' ovulacijom jer za nju nema koristi, objasnila je jedna od autorica studije Megan Arnot sa University College London.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Moguće je da se radi o biološkoj preraspodjeli energije između ovulacije i nečega drugog, poput čuvanja unuka ili aktivnog života - objasnila je Arnot.

NEVJEROJATNA ISPOVIJEST 'Mama mi je otela muža nakon svadbe i dobila je dijete s njim'

Američka ginekologinja dr. Jennifer Wu kaže kako je to samo još jedan pokazatelj da je zdrav seksualni život pozitivan za ženu.

- Liječnici već dugo znaju da postoje koristi od seksualne aktivnosti i u poznim godinama, a kasnija menopauza znači i snažnije kosti i manje razine kolesterola kod žena - kaže dr. Wu.

Da ima nade i za žene bez partnera pokazuje podatak da će menopauzu odgoditi i aktivnosti poput oralnog seksa, petinga ili masturbacije.

SAVJETI STRUČNJAKA Oprez, ovu hranu nikako ne bi trebali jesti na prazan želudac

U studiji je tijekom deset godina praćeno 3000 žena, koje su na početku studije imale 45 godina. Prosječna dob za početak menopauze praćenim ženama bila je 52 godine, a one koje su imale odnose jednom tjedno imale su 28% manju šansu za početak menopauze u bilo kojoj dobi, dok je kod onih koje su imale odnose jednom mjesečno šansa bila manja za 19%.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 31

  • frajer.2 22.01.2020.

    tijelo 'odluči' da se neće 'zamarati' ovulacijom jer za nju nema koristi, isto kao sto od seksa nema nikakve koristi ..

  • sky linee 22.01.2020.

    Zato dame ne čuvajte ju

  • Vilo Velebita 21.01.2020.

    Zato dajte dame , nemojte je čuvati , skrivati , skrivati , pa nije sapun nebu se potrošila i istrošila 😎😉

Komentiraj...
Vidi sve komentare