To je to što me zanima!

Tom Ford otkriva kako postati moderan i uspješan džentlmen

Uspješni modni dizajner savjetuje muškarce da ne budu umišljeni i arogantni, da odbace predrasude i potrude se zaposliti, a dobar izgled smatra ključnim za uspjeh
Vidi originalni članak

Slavni modni kreator Tom Ford poznat je po svom nepogrešivom modnom stilu i pozornosti koju obraća na detalje. Prema njemu, umišljenost i arogancija su "najveći grijeh" muškaraca današnjeg doba, uz nedostatak manira i džentlmenstva. Prema njemu, muškarci, osobito oni koji se nalaze na visokim poslovnim pozicijama, nikad ne bi smjeli nositi kratke hlače i japanke na posao, pa čak ni u šetnji gradom. Takav je odjevni stil rezerviran isključivo za druženje u prirodi, ističe Ford.

Posao je bitan

Muškarac bez posla neće imati želje ni motiva da nešto učini sa sobom, pa je dosadan bližnjima, kao i sam sebi. To se odnosi na one muškarce koji ni ne traže posao, već očekuju da će im savršen posao "pasti s neba", a do tad će uživati u igranju računalnih igara ili ispijanju piva s prijateljima. 

Najbolja prezentacija

Trud oko vlastitog izgleda moćno je oružje i vrsta obaveza u modernom svijetu kao i način pokazivanja poštovanja prema drugima. Muškarci koji drže do svog izgleda i dotjeruju se imaju veće šanse za uspjeh na emocionalnom i poslovnom planu, smatra Ford.

Pristojnosti i maniri

Rasizam, seksizam ili bilo kakve vrste predrasuda prema drugima, pokazatelj su zadrtih stavova i nepoštovanja prema ljudskim slobodama. Umišljenost i konzervativni stavovi možda su prolazili u prošlosti, no danas su nepoželjni, ističe Ford.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • blondboy 26.03.2011.

    Tom Ford je odlican covjek potpisujem svaku njegovu rijec!! On je uvijek gospodin bio,gospodin ostao!

  • PetraPan 25.03.2011.

    Potpisujem!

Komentiraj...
Vidi sve komentare