To je to što me zanima!

Top 10 najpoželjnijih vještina zaposlenika za poslodavce

Novi standardi odabira: Pri vrhu ljestvice su komunikacijske vještine, timski rad i emocionalna inteligencija, a pri dnu tehnička znanja koja su bitna, no ne i presudna
Vidi originalni članak

Čak je 71 posto menadžera u istraživanju američkog portala CareerBuilder reklo da tijekom zapošljavanja najviše pozornosti pridaju emocionalnoj inteligenciji kandidata. 

Da se kriteriji pri zapošljavanju mijenjaju, u prilog ide i istraživanje američkog udruženja NACE (The National Association of Colleges and Employers) u kojem su poslodavci otkrili deset najpoželjnijih osobina zaposlenika koje će biti na cijeni 2015. Pri vrhu su sposobnost za rad u timu te brzo odlučivanje i rješavanje problema. Visoko se cijene i vještine verbalne komunikacije s ljudima unutar i izvan organizacije, kao i sposobnost planiranja, organizacije i definiranja prioriteta. 

Tehnička potkovanost"

Tehnička znanja vezana uz posao - kao što su analiza kvantitativnih podataka, tehnička znanja vezana uz konkretan posao ili poznavanje računalnih programa te sposobnosti povezane uz prodaju i marketing - svakako se traže, ali su se našli pri dnu ljestvice. Stoga u 2015. poradite na tzv. mekim vještinama kao što su timski rad ili komunikacijske vještine. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • LebronPetrovic 10.01.2015.

    Mutavci najbolje rade svoj posao. Ostalo su laprdala i beskorisne lijencine.

  • LebronPetrovic 10.01.2015.

    Da da traži se uzajamno mastubiranje emocionalnom inteligencijom, a znanje je u pozadini.

  • AntonTrdić 09.01.2015.

    pod timski rad se ocito svrstavaju uhljebi i poznanstva

Komentiraj...
Vidi sve komentare