To je to što me zanima!

Torta od jabuke i karamele - pravi vatromet okusa i mirisa

Želite li svojem nepcu priuštiti nešto zaista posebno, odvojite malo vremena i napravite ovu fantastičnu tortu koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Dobar tek!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 100 g badema
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 4 bjelanjka
  • žumanjak
  • 80 g šećera u prahu
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • vanilin šećer
  • 3 jabuke
  • 5 žlica marmelade od jabuka
  • 2 preljeva za torte
  • 250 g mascarpone sira
  • 60 g šećera u prahu
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • bourbon vanilija
  • 1 i 1/2 šalice šećera
  • 1/4 šalice vode
  • 3/4 šalice slatkog vrhnja
  • sjeckani bademi za posipavanje

Postupak:

Istucite snijeg od bjelanjaka i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Dodajte žumanjak i izmiksajte ga sa snijegom, pa lagano umiješajte silikonskom lopaticom bademe, prašak za pecivo i brašno. Izlijte smjesu u okrugli kalup za torte na 170°C, oko 25 minuta.

Zakuhajte marmeladu sa sitno sjeckanim oguljenim jabukama. Umiješajte preljev s malo vode, prokuhajte i ostavite neka se malo ohladi. Kad se počne stiskati, prelijte ga preko biskvita u kalupu i ohladite.

Izmiksajte mascarpone sa šećerom u prahu i burbon vanilijom pa ga pomiješajte sa šlagom. Premažite preko nadjeva od jabuka i stavite u hladnjak. Zakuhajte šećer i vodu, pa kuhajte dok se ne karamelizira. Umiješajte zagrijano slatko vrhnje i miješajte dok ne dobijete kompaktan preljev. Izlijte ga po torti i pospite sjeckanim bademima.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Mercedes s klasa 27.01.2017.

    Eh da mi Lidija Bačić ovo napravi, odmah bih joj došao na koncert

  • Filomena 26.01.2017.

    predobro izgleda .. dodana u omiljene recepte :)))

  • 26.01.2017.

    odlična torta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare