To je to što me zanima!

Torta s čokoladom, bademima, šlagom i marmeladom od nara

Čokoladne torte uvijek se traži kriška više - naučite pripremiti novu na vrlo jednostavan način, uz biskvit s bademima i punjenje od marmelade i šlaga
Vidi originalni članak

Sastojci: 380 g milerama, 2 jaja, 110 g mljevenih badema, 150 g brašna, 180 g šećera u prahu, 80 ml ulja, 80 g marmelade od nara, 3 dl vrhnja za šlag, glazura: 200 ml slatkog vrhnja, 50 ml vode, 200 g bijele čokolade, 10 g želatine, tamni čokoladni preljev za ukrašavanje i nar

Priprema: Pjenjačom miješajte mileram, šećer, ulje i mljevene bademe. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte jaja i brašno. Kompaktnu smjesu razdijelite u dva kalupa za torte premazana maslacem i posipana brašnom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Svaki dio dobro ohlađenog biskvita premažite marmeladom od nara i šlagom.

Prokuhajte vrhnje i vodu, dodajte rastopljenu želatinu, pa prelijte preko sitno nasjeckajte čokolade. Miješajte dok se ne rastopi i prelijte preko torte kada temperatura glazure padne na 32°C. Ostavite tortu u hladnjaku dok se malo ne stisne, pa ukrasite linijama otopljene tamne čokolade i bobicama nara.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • aurea1 23.11.2016.

    ajmeeeeeeeeee, ne smijem gledat ovu sliku

  • montello 23.11.2016.

    mljacccccccccccccccccccccccccccccc

  • Wrazicak 23.11.2016.

    Fino izgleda, baš bi pasao jedan komad poslije ručka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare