To je to što me zanima!

Tortilje s mariniranom piletinom iz pećnice za lagani ljetni ručak

Za pripremu ovog jela trebat će vam pileća prsa, tortilje, sir, matovilac, cherry rajčice, kukuruz, kopar, grčki jogurt, limunov sok i nekoliko vrsta začina za mariniranje piletine
Vidi originalni članak

Ova količina sastojaka idealna je za dvije osobe, a trajanje pripreme je samo 25 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

250 grama pilećih prsa, 2 veće ili 4 manje tortilje, 50 g gauda sira, matovilac, 200 g cherry rajčica, mala konzerva kukuruza, kopar, grčki jogurt, limunov sok, maslinovo ulje, češnjak u prahu, mljevena crvena paprika, bosiljak, origano, kurkuma, sol, papar

Priprema:

Piletinu narežite na trakice, začinite kurkumom, paprikom, origanom, solju i paprom te stavite malo maslinova ulja i malo vode. Ostavite da se kratko marinira. Poslažite u lim, na papir za pečenje, i pecite 20-ak minuta.

DANAŠNJI RECEPT Cezar pizza je odlična ideja kad vam ostane piletine od ručka

Umak napravite od cijelog jogurta, kopra, maslinova ulja i malo limunova soka, soli i češnjaka u prahu. Dodajte i malo vode da se se razrijedi. U tortilju stavite meso, dodajte kukuruz, naribanu gaudu, matovilac i narezane cherry rajčice pa prelijte umakom, zamotajte i poslužite.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare