To je to što me zanima!

Trening s otporom je najbolja vježba za potaknuti bolji san

Preporučena količina sna svake noći je osam sati, ali ako je san nešto s čime se borite, nova studija je otkrila da trening s otporom može biti bolji od aerobne aktivnosti
Vidi originalni članak

Istraživanje je otkrilo da se trajanje spavanja u prosjeku povećalo za 40 minuta za one koji su imali trening otpora. Oni koji su prakticirali aerobni trening njihovo trajanje spavanja se povećalo za 23 minute, a 15 minuta za one koji nisu vježbali.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Istraživanje je financiran od strane američkog Nacionalnog instituta za srce, pluća i krv Nacionalnog instituta za zdravlje te se odvijalo tijekom godine dana.

NE ŽELITE POTAKNUTI NESANICU Volite popiti kavu popodne: Evo što onda treba jesti za bolji san

Vrijeme spavanja u odnosu na vrijeme provedeno u krevetu povećalo se među onima u grupi s otporom i kombiniranim vježbama, a nikako u aerobnoj ili kontrolnoj skupini.Vrijeme potrebno za spavanje smanjilo se za tri minute za one koji su imali trening otpora – dok za ostale nije.

- Trening otpora značajno je poboljšao trajanje sna i učinkovitost sna, koji su kritični pokazatelji kvalitete sna - rekla je autorica studije Angelique Brellenthin.

Studija je također pokazala da poboljšanje sna također poboljšava zdravlje vašeg srca, što bi pomoglo u prevenciji srčanih bolesti i moždanog udara.

Stoga, ako imate problema sa spavanjem, razmislite o uključivanju dva ili više treninga s otporom u svoju redovitu rutinu vježbanja kako biste poboljšali opće zdravlje mišića i kostiju, kao i san, piše Metro.

MJESTO ZA OPUŠTANJE Nemojte to raditi: Čitanje knjiga se ne preporučuje u krevetu

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare