To je to što me zanima!

Ukusan desert: Šareni božićni kruh s puno slatkog voća i ruma

Ovom božićnom desertu ne nedostaje ni okusa, ni teksture, a ni šarenila, koje će oduševitI i one najmlađe. Različito voće, sir i malo ruma su osnovni sastojci božićnog kruha
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 100 g suhih marelica
  • ušećerenih trešanja
  • narančinih i limunovih korica
  • rum
  • 200 g svježeg kravljeg sira
  • 150 g šećera
  • vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 8 žlica ulja
  • 4 žlice mlijeka
  • 400 g brašna

Za glazuru:

  • 1/2 bjelanjka
  • 100 g šećera u prahu
  • žlica ruma
  • ušećereno voće za ukras

SAVRŠENO UKUSAN Božićni kuglof: Recept za pravu blagdansku poslasticu koji će zadovoljiti i zahtjevnija nepca

Priprema:

Suho i ušećereno voće sitno nasjeckajte i malo poškropite s rumom. Mikserom izmiješajte sir, obje vrste šećera, jaja, ulje, mlijeko i sol.

Dodajte brašno s praškom za pecivo, pa postepeno dodajte voće. Prebacite smjesu u nauljeni i pobrašnjeni duguljasti kalup i pecite oko 40 minuta na 175°C.

Otvorite malo vrata od pećnice i pecite još 15 minuta.

Ohlađeni kolač prelijte umućenim bjelanjkom, šećerom i rumom, pa ukrasite kandiranim voćem.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 16.12.2021.

    Odlicno mljac

Komentiraj...
Vidi sve komentare