To je to što me zanima!

Uljepšajte im Božić koji provode bez obitelji: Korisnici doma za starije žele tek obično pismo...

Vlasnici doma za starije i nemoćne željeli su uljepšati blagdane svojim korisnicima i omogućiti im da unatoč izolaciji upoznaju nove ljude, pa su smislili originalnu akciju
Vidi originalni članak

Svake godine imamo božićne aktivnosti u našem domu, a kako je ove godine Božić drugačiji, željeli smo našim korisnicima omogućiti nešto posebnije i približiti ih na drugačiji način vanjskom svijetu od kojih su se silom prilika udaljili - pojašnjava Anđela Sirovina (22), suvlasnica Obiteljskog doma za starije i nemoćne Noni u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvati vole pisati pisma

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Studentica socijalne gerontologije tako je na Facebooku objavila fotografije korisnika koji su napisali nešto o sebi i pozvala sve koji žele da im pošalju pisma.

- Naši korisnici rekli su vam ponešto o sebi, a ako ste s nekim pronašli zajedničku temu možete pisati: o toj temi, o sebi, o Božićnom ugođaju u vašoj kući, pitati ih kako oni provode Božić u našem domu i obavezno pišite motivirajuće riječi i lijepe želje. Ako niste inspirirani o čemu pisati, pošaljite nam neki crtež ili Božićnu čestitku od Vaše obitelji za našu malu obitelj - stoji u objavi.

MAKSIMIRSKE MAŽORETKINJE Dok plešemo ništa nas ne boli, ali sjediti nam je već puno teže

U domu živi 17 korisnika u dobi od 75 do 94 godina, a izolacija im posebno teško pada.

- Ovdje je uvijek bilo veselo i živo za Božić jer su manje pokretnim korisnicima dolazili unuci i članovi obitelji, a oni pokretniji išli su na božićni ručak kod svojih. To sad nije moguće, pa iako ćemo mi kao uvijek organizirati zajedničko kićenje bora i veseli blagdanski objed, svjesni smo kako ne možemo nadomjestiti obitelj - kazala je Anđela.

Dodaje da su poruku objavili u subotu i podijelilo ju je više od 1000 ljudi. Korisnicima se jako svidjela i oduševljeno su se uključili, pa se nadaju da bi uskoro mogla početi pristizati i pisma koja s velikim nestrpljenjem očekuju.

PORUKE MLAĐIMA Iskreni savjeti umirovljenika: Potroši sav novac i ne širi noge

Idi na 24sata

Komentari 26

  • sky linee 08.12.2020.

    Baš simpatični ljudi,žao mi je kaj ne mogu nikuda...tužno

  • 08.12.2020.

    Nekada je bio običaj slati razglednice, i definitivno je bio ljepši osjećaj nego neka sterilna poruka u vidu nekog GIF-a

  • akara211 07.12.2020.

    Lijepo

Komentiraj...
Vidi sve komentare