To je to što me zanima!

Umirite bebu masažom stopala - evo kako to napraviti pravilno

Osim što će umiriti dijete, ova jednostavna masaža pomoći će ojačati mišićno-koštani sustav, poboljšati cirkulaciju i tonus mišića. Tijekom masaže pričajte nešto svojoj bebi
Vidi originalni članak

Ukoliko vaša beba plače i nikako je ne možete smiriti, a zdrava je, nahranjena i previjena, pokušajte je umiriti masažom stopala.

To se izvodi sat i pol do dva sata nakon hranjenja ili dva do tri sata prije spavanja. Osim što će je smiriti, ova masaža pomoći će ojačati njezin mišićno-koštani sustav, poboljšati cirkulaciju i tonus mišića.

Preporuka je masažu izbjegavati kada dijete ima povišenu temperaturu, infekciju, iritaciju kože.

Tehnika izgleda ovako:

Kod beba od dva do tri mjeseca starosti započinje se sa pet, šest laganih pokreta palcima kao što je pokazano gore u videu. Potom se rade pokreti kao da se naizmjence ispisuju broj sedam pa osam, i to traje minutu, dvije. Na kraju lagano napravite pet, šest pokreta gore-dolje.

MNOGE DOBROBITI 'Povezaniji smo i zadovoljniji otkad i dijete spava s nama’

Kod beba starosti četiri do sedam mjeseci sve napravite kao što je spomenuto, no dodajte i pet laganih pokreta pritiska palcem kao u videu. To neka traje sedam minuta. Na kraju kružite lagano palcem po stopalu, također sedam minuta.

Kod beba starih osam do deset mjeseci dodajte i masažu svakog prstića zasebno u trajanju od deset minuta. 

VAŽNO! Pričajte nešto svojem djetetu dok mu masirate stopala.

BOGATAŠICA SE ZABAVLJA NAKON BURNOG PREKIDA: Izašla van sa sestrama polugola, u prozirnom kombinezonu

Idi na 24sata

Komentari 10

  • DALMATINKA 26.02.2019.

    Slatko malenooo joj presladak si

  • Juka112233 26.02.2019.

    Ta preslatka stvorenja i onda kad dovedem svog psa veterinaru kojeg obozavam neka gospodja navodno zove nekog psa djetetom zeludac mi se digne, pa ljudi moji sta se to dogadja

Komentiraj...
Vidi sve komentare