To je to što me zanima!

Unesite u dom dašak opuštajuće zelene: Obojite zid, tapecirajte stolice ili kupite nekoliko biljki

Namještaj poput zelenih baršunastih stolica izvrstan je način da istaknete sobu bojom. Za ljubitelje biljki, palma sreće je idealna za stan, a ako ih niste spremni zalijevati, uzmite veliku zelenu sliku
Vidi originalni članak

Zelena boja u svim svojim nijansama je boja koja nas vezuje uz prirodu, a u naše domove i životne prostore unosi mir i sklad. Ona je ugodna za oči, to je boja optimizma, osvježenja, zdravlja i blagostanja. Zelena boja predstavlja široki spektar nijansi boja te je odličan izbor za interijere.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zelena je idealna za kombiniranje s drugim bojama, a možete je koristiti kao boju za zid, namještaj i na detaljima. Pripazite samo u kojoj mjeri ih kombinirate s drugim bojama i na sklad.

1. Vitraj u ugodnoj zelenoj

Jedinstven način da unesete puno sunčeve svjetlosti i lijepih boja u svoj dom je da se odlučite za vitraj. Ovu vrstu stakla možete ugraditi na svoj balkonski prozor ili čak na kuhinjski prozor. Oni izgledaju iznimno lijepo u kombinaciji s drvom, ali možete se odlučiti za druge materijale koji odgovaraju interijeru vašeg doma.

'OSJEĆAMO SE SLOBODNO' Odselili su iz velike kuće u školski bus: 'Ne plaćamo rentu i uživamo vozeći se po državi'

2. Plišane zelene stolice

Šareni namještaj izvrstan je način da istaknete sobu bojom. Za dnevni boravak možete odabrati baršunaste zelene stolice, a možda će vam se u blagovaonici svidjeti i stare drvene stolice sa zelenom presvlakom. 

SMIRUJUĆE NIJANSE Interijer u prirodnim tonovima može vas opustiti nakon stresa

3. Odaberite zemljane tonove

Ako ste u procesu preuređenja, jednostavan način za dodavanje zelene u svoj dom je odabir boja za zid u zemljanim tonovima. Za zidove spavaće sobe ili čak kupaonice možete ići s lijepom pastelno zelenom ili tamno-šumskom zelenom.

Želite li osjećaj prirode u svojoj spavaćoj sobi onda je tamnozelena u kombinaciji sa smeđim, zemljanim tonovima idealna za to.

U kuhinji je zelena česta i to u svim nijansama te se odlično nadopunjuje sa bijelom bojom, no svakako ni sa zelenom ne treba pretjerivati.

NJEŽNE SU NAJBOLJI ODABIR Boje u spavaćoj sobi doprinose mirnom snu i veselim jutrima

4. Ne zaboravite na biljke

Zamije imaju izrazito zelene sjajne ovalne listove koji izgledaju svježe čak i nakon mjeseci zanemarivanja. Zalijevajte malo i rijetko i omogućite zemlji da se osuši između zalijevanja.

Palme sreće su najmanje palme na svijetu, a super pristaju kraj prozora. Često se nazivaju salonskim palmama jer su odlično rješenje za stolove. Dobro podnose slabo osvjetljenje, a njihovi čupavi vrhovi su zabavni. Ove palmice vole vlagu pa zalijte kad površina tla postane suha.

Aglaonemu možete uzgajati bilo gdje u vašem domu, dobro podnosi slabo svjetlo, ali dobro raste i na svijetlim mjestima. Ona čak ne treba niti prirodno svjetlo za napredovanje. Raste prilično sporo tako da je odlična za stol ili komodu i nije ju potrebno presađivati u veću teglu duže vremena.

Ako niste sposobni dugoročno zalijevati biljke i želite bezbrižan način uvođenja umirujućih zelenih tonova u svoj dom, onda je najbolje odabrati bujnu zelenu sliku, piše Pink Villa.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare