Lifestyle

Komentari 0

Unesite u dom dašak opuštajuće zelene: Obojite zid, tapecirajte stolice ili kupite nekoliko biljki

Unesite u dom dašak opuštajuće zelene: Obojite zid, tapecirajte stolice ili kupite nekoliko biljki

Namještaj poput zelenih baršunastih stolica izvrstan je način da istaknete sobu bojom. Za ljubitelje biljki, palma sreće je idealna za stan, a ako ih niste spremni zalijevati, uzmite veliku zelenu sliku

Zelena boja u svim svojim nijansama je boja koja nas vezuje uz prirodu, a u naše domove i životne prostore unosi mir i sklad. Ona je ugodna za oči, to je boja optimizma, osvježenja, zdravlja i blagostanja. Zelena boja predstavlja široki spektar nijansi boja te je odličan izbor za interijere.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zelena je idealna za kombiniranje s drugim bojama, a možete je koristiti kao boju za zid, namještaj i na detaljima. Pripazite samo u kojoj mjeri ih kombinirate s drugim bojama i na sklad.

1. Vitraj u ugodnoj zelenoj

Jedinstven način da unesete puno sunčeve svjetlosti i lijepih boja u svoj dom je da se odlučite za vitraj. Ovu vrstu stakla možete ugraditi na svoj balkonski prozor ili čak na kuhinjski prozor. Oni izgledaju iznimno lijepo u kombinaciji s drvom, ali možete se odlučiti za druge materijale koji odgovaraju interijeru vašeg doma.

2. Plišane zelene stolice

Šareni namještaj izvrstan je način da istaknete sobu bojom. Za dnevni boravak možete odabrati baršunaste zelene stolice, a možda će vam se u blagovaonici svidjeti i stare drvene stolice sa zelenom presvlakom. 

3. Odaberite zemljane tonove

Ako ste u procesu preuređenja, jednostavan način za dodavanje zelene u svoj dom je odabir boja za zid u zemljanim tonovima. Za zidove spavaće sobe ili čak kupaonice možete ići s lijepom pastelno zelenom ili tamno-šumskom zelenom.

Želite li osjećaj prirode u svojoj spavaćoj sobi onda je tamnozelena u kombinaciji sa smeđim, zemljanim tonovima idealna za to.

U kuhinji je zelena česta i to u svim nijansama te se odlično nadopunjuje sa bijelom bojom, no svakako ni sa zelenom ne treba pretjerivati.

4. Ne zaboravite na biljke

Zamije imaju izrazito zelene sjajne ovalne listove koji izgledaju svježe čak i nakon mjeseci zanemarivanja. Zalijevajte malo i rijetko i omogućite zemlji da se osuši između zalijevanja.

Palme sreće su najmanje palme na svijetu, a super pristaju kraj prozora. Često se nazivaju salonskim palmama jer su odlično rješenje za stolove. Dobro podnose slabo osvjetljenje, a njihovi čupavi vrhovi su zabavni. Ove palmice vole vlagu pa zalijte kad površina tla postane suha.

Aglaonemu možete uzgajati bilo gdje u vašem domu, dobro podnosi slabo svjetlo, ali dobro raste i na svijetlim mjestima. Ona čak ne treba niti prirodno svjetlo za napredovanje. Raste prilično sporo tako da je odlična za stol ili komodu i nije ju potrebno presađivati u veću teglu duže vremena.

Ako niste sposobni dugoročno zalijevati biljke i želite bezbrižan način uvođenja umirujućih zelenih tonova u svoj dom, onda je najbolje odabrati bujnu zelenu sliku, piše Pink Villa.

Najčitaniji članci