To je to što me zanima!

Upoznajte humanitarnu udrugu kuhara Ognjenovića

Hvalevrijedan projekt "Urbani vrtovi" koji je u potpunosti zaživio u Zagrebu, prepoznat je diljem Hrvatske, a prvi u nizu gradova koji mu se pridružio je Osijek
Vidi originalni članak

Svoj doprinos projektu u Osijeku dala je i humanitarna udruga „Renato – kuhari bez granica“ predvođena akademikom kulinarstva Brankom Ognjenovićem koji je kuhao na otvaranju Gradskih vrtova u Osijeku. Za sve okupljene  "kuhari bez granica" pripremali su brojna jela među kojima se ističu Waldorf salata, salata od poriluka, povrće sa umakom od sira, coleslaw i paprike punjene sirom. Zanimljivost ovih jela je što se sva pripremaju s namirnicama koje možemo i sami posaditi i uzgojiti, a ističu se  upravo svojom svježinom i dostupnošću namirnica koje su potrebne, u čemu se kriju blagodati zdravog koncepta "Iz vrta na stol". Sigurni smo kako će baš ovi slasni okusi za koje su potrebne namirnice kao što su poriluk, mrkva, celer, peršin, paprika, luk, češnjak i kupus biti inspiracija korisnicima urbanih vrtova u Osijeku.

Osim svojim bogatim kulinarskim umijećem udruga „Renato – kuhari bez granica“ predstavila se i svojim radom, koji aktivno započinje koncem rujna humanitarnom večerom u Zagrebu. Kuhari iz cijeloga svijeta djelovat će u udruzi s osnovnim ciljem – omogućiti svoj djeci UZV srca, a ponajprije onima slabijeg imovinskog stanja, kako bi se još u ranoj fazi i na vrijeme ustanovilo postoji li urođena srčana mana te potaknuti roditelje da na vrijeme reagiraju i omoguće UZV srca svojoj djeci. 

Idi na 24sata