To je to što me zanima!

Upute za izradu tradicionalnih hrvatskih sireva: U Lici se cijedi 15 sati, u Istri se miješa 'klačem'

Proizvodnja sira u Hrvatskoj je u svakoj regiji dio tradicije i naslijeđa, a proizvođači različitim tehnikama postižu bogatstvo tekstura i okusa kojima se diče u svakom pojedinom kraju
Vidi originalni članak

S obzirom na podneblje i mogućnosti koje su imali na raspolaganju, Hrvati stoljećima proizvode sireve od različitih vrsta mlijeka. Riječ je o vještini i znanju koje se usavršavalo te generacijama prenosilo s koljena na koljeno, a zahvaljujući tome danas imamo veliku lepezu prepoznatljivih autohtonih proizvoda koji nisu cijenjeni samo u domovini nego i u svijetu.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare