Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Upute za izradu tradicionalnih hrvatskih sireva: U Lici se cijedi 15 sati, u Istri se miješa 'klačem'

Upute za izradu tradicionalnih hrvatskih sireva: U Lici se cijedi 15 sati, u Istri se miješa 'klačem'

Proizvodnja sira u Hrvatskoj je u svakoj regiji dio tradicije i naslijeđa, a proizvođači različitim tehnikama postižu bogatstvo tekstura i okusa kojima se diče u svakom pojedinom kraju

S obzirom na podneblje i mogućnosti koje su imali na raspolaganju, Hrvati stoljećima proizvode sireve od različitih vrsta mlijeka. Riječ je o vještini i znanju koje se usavršavalo te generacijama prenosilo s koljena na koljeno, a zahvaljujući tome danas imamo veliku lepezu prepoznatljivih autohtonih proizvoda koji nisu cijenjeni samo u domovini nego i u svijetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0