To je to što me zanima!

Uštedite novac: Čvarke možete lako napraviti i sami kod kuće

U prvih pola sata topljenja morate ih stalno miješati struganjem po dnu lonca. Zlatno-smeđu boju dobivaju od mlijeka, koje se mora dodati na početku topljenja, otprilike pola decilitra na pet kilograma
Vidi originalni članak

Čvarci se rade od svježe slanine bez kože, koja je u mesnici vrlo jeftina. Od, primjerice, desetak kila slanine ispast će oko kilogram čvaraka i 8 kilograma masti. Izrežite je na kockice jednake veličine, od 2 do 3 centimetra.

POGLEDAJTE VIDEO: Čvarci kao delikatesa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve stavite u duboku posudu pa dodajte malo vode, otprilike jednu šalicu na nekoliko kilograma. Temperatura ne smije biti previsoka.

NIŠTA NE BACAJTE Prije zamrzavanja sir naribajte, tako će izdržati i do pola godine

U prvih pola sata topljenja morate ih stalno miješati struganjem po dnu lonca. Zlatno-smeđu boju dobivaju od mlijeka, koje se mora dodati na početku topljenja, otprilike pola decilitra na pet kilograma.

Gotovi su kad vidite da su poprimili nježno smeđu boju, a mast je svijetla. Potrebno ih je još samo sprešati.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • PsihoGinekolog_209 14.01.2023.

    Ili kupite 10-20 deka i uživajte bez muke...

Komentiraj...
Vidi sve komentare