To je to što me zanima!

Uz orahe je sperma kvalitetnija i veće su šanse za potomstvo

Oko 75 grama oraha na dan povećat će brzinu spermija za tri posto, ali će i smanjiti učestalost aneuploidije, zbog koje spermiji imaju previše ili premalo kromosoma
Vidi originalni članak

Jedenje oko 75 grama oraha na dan tijekom tri mjeseca poboljšat će kvalitetu sperme i ukupan broj spermija muškarca, utvrdila je studija Sveučilišta Kalifornija. Na taj način muškarci sa smanjenom plodnošću mogu poboljšati šanse za očinstvo na zdrav i siguran način, piše Daily Mail.

Znanstvenici su od svih orašastih plodova odabrali orahe jer su oni najbolji izvor polinezasićenih masnih kiselina, a bogati su i omega 3 i omega 6 masnim kiselinama. Muškarci koji su svakodnevno jeli orahe imali su tri posto prosječno povećanje u brzini spermija. Osim toga, kod  njih su bili i znatno rjeđi slučajevi aneuploidije, poremećaja zbog kojeg spermiji imaju premalo ili previše kromosoma.

Svaki šesti par danas ima problema sa začećem, a u 40 posto slučajeva za to je odgovorna loša kvaliteta sperme ili premali broj spermija.

- Prije nego preporučimo terapiju orasima kao način za liječenje neplodnosti moramo provesti daljnja istraživanja - rekla je voditeljica studije, profesorica Wendie Robbins.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • LebronPetrovic 20.08.2012.

    Orehnjača od punice! To je spas !

  • barby-barby 17.08.2012.

    još malo pa će biti nestašica oraha

  • guliwer 17.08.2012.

    To! jedeš orase i namažeš se medom, pa da vidiš brzih spermića, zato su naši stari jeli orehnjače, a makovnjače davali djeci i svi zadovoljni

Komentiraj...
Vidi sve komentare