To je to što me zanima!

Užurbano hodanje jača srce, a smijeh pomlađuje

Svakodnevne aktivnosti i hobiji pomažu očuvati lijepu kožu i mladenački izgled, a starenje će usporiti čak i omraženo čišćenje doma
Vidi originalni članak

Što je sapun za tijelo, to je smijeh za dušu, stara je židovska poslovica. Osim što smisao za humor pomaže lakše se nositi sa svakodnevnim obvezama i stresom, također i pomlađuje. Smijeh od srca smanjuje razinu hormona stresa kortizola te oslobođa endorfine, hormone koji pojačavaju osjećaj sreće i smanjuju bolove. Osim toga, smijeh jača mišiće lica te time umanjuje bore. Iako može zvučati kao šala, čak će omražene aktivnosti poput usisavanja ili pranja podova i prozora pridonijeti mladolikom izgledu. Čišćenje doma tako u sat vremena može sagorjeti čak 285 kalorija, što odgovara količini energije u 50 grama čokolade. Žustra jutarnja šetnja do posla također je jednostavan i odličan oblik tjelovježbe.Brzo hodanje jača živčani sustav i srce, poboljšava cirkulaciju, povećava kapacitet pluća i tako osnažuje imunitet te pridonosi svježem i zdravom izgledu. No pomaže i osjećati se mlađe jer odgađa prve znakove starenja kao što su bolovi u zglobovima. Također, doprinosi kvaliteti sna, smanjuje psihičku napetost i poboljšava raspoloženje.

Vodom protiv bora

Voda pomaže u probavi, prijenosu te apsorpciji hranjivih tvari, ali i uklanja toksine iz tijela. Pijenje najmanje osam čaša vode na dan hidratizira kožu, čini je čvršćom i pomaže pri čišćenju začepljenih pora.


Citrusi pomažu u menopauzi
Voće poput limuna i naranči jača krvne žile i imunitet, povećava gustoću kostiju, olakšava valunge, održava sjaj i svježinu lica, a kosu čini svilenkastom. Citrusi štite i od štetnog UV zračenja 

Zeleni čaj “briše” akne i podočnjake
Osim što je jak antioksidans i sprečava nastanak raka, pijenje zelenog čaja usporava nastanak bora i smanjuje podočnjake. Ohlađene listiće čaja možete nanijeti na lice, pustiti ih da djeluju šest minuta te se tako boriti i protiv akni.
.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare