To je to što me zanima!

Važno se razgibati: Donosimo četiri vježbe za svaki tip posla

JEDNOSTAVNE SU Vježbe pomažu da se osjećate i izgledate bolje te da ne podlegnete profesionalnim bolestima, a neće vam oduzeti mnogo vremena
Vidi originalni članak

Ana-Marija Jagodić Rukavina, mr. spec.kineziologije i direktorica PBS centra sportske izvrsnosti, za svaki je tip posla opisala po dvije jednostavne vježbe koje možete izvoditi u radnom okruženju.

Vježbe će vam pomoći da se osjećate i izgledate bolje te da ne podlegnete profesionalnim bolestima, a neće vam oduzeti mnogo vremena.

POGLEDAJTE VIDEO (Jednostavne vježbe koje možete raditi kod kuće):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vježbe u automobilu

Namijenjene su osobama koje mnogo vremena provode u automobilu.

Prva vježba - Ruke postavite na što višu točku na volanu, a noge raširite tako da mogu proći sa svake strane volana, pri izdisaju gurnite volan od sebe, a noge sinkronizirano podignite prema gore. Ako predugo sjedite u automobilu, trbušna muskulatura postaje neaktivna i nesvjesno je previše opuštate, a ova će vam vježba pomoći da se ponovno aktivira.

UISTINU POMAŽE Novi trend u vježbanju: Mišiće ojačajte puzanjem na sve četiri

Druga vježba - Ova je vježba za otvaranje pregibača kuka. Ako stalno sjedite za volanom, energija se blokira u zdjelici i kukovima. Pregibači kuka se “odrvene”, tako da je ova vježba sjajna za pokretanje protoka energije i da bi se otvorio mišić koji je predugo u grču. Obgrlite rukama naslon za glavu, jednu nogu ispružite, drugu skvrčite i zarotirajte zdjelicu što više prema jednoj strani. Zgrčite zdjelicu i tako ćete osjetiti istezanje i otvaranje kuka.

Vježbe u uredu 

Prva vježba - Pravilno sjednite, što znači da su vam kukovi do kraja u sjedalu, trup uspravan i naslonjen na cijeli naslon. Jednom rukom uhvatite glavu s gornje strane kod uha, a drugom se primite za donji dio stolca i pritom se još lagano naslonite prema natrag kako biste osjetili lagano istezanje s prednje i bočne strane te pritom udahnite. Kad napravite lagani otklon kao da želite lakat privući prema podu, izdahnite. Ova je vježba izvrsna za sve koje bole vratni i međulopatični dio leđa. Vježba opušta mišiće koji su stalno u grču.

SPRIJEČITE 'PUCANJE' Naučite vježbu koja će izbrisati nepotreban stres i opustiti vas

Druga vježba - Oslonite se na rub stola, stopala neka budu izvan linije kukova, tijelo nagnite prema naprijed. Podignite lijevu petu od poda i lijevom se stranom trupa odmičite prema lijevoj peti. Tako mobilizirate lumbalni dio kralježnice, i onda se iz tog položaja mičite naizmjenično lijevo pa desno. Udišite dok stojite ravno, izdišite kad se saginjete.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Liverpool_YNWA 28.10.2019.

    a di su vježbe za nas šljakere?

  • 28.10.2019.

    trebaju vjezbati svaki dan ni ovo im nece puno pomoći

Komentiraj...
Vidi sve komentare