To je to što me zanima!

Večernje čišćenje kože osnovni je preduvjet za kožu bez akni

Iako je i jutarnje čišćenje važno, ono večernje ključno je ne samo radi odstranjivanja prljavštine, već i radi toga što samo čista koža može pravilno primiti večernju njegu
Vidi originalni članak

Čak i ako se ne šminkate te ste proveli čitav dan u zatvorenom, večernje čišćenje ima smisla jer se tijekom dana na površini kože nakupljaju sebum i nečistoće.

- Večernjim čišćenjem lica oslobodit ćete kožu viška sebuma, masnoća i prljavštine, čak i ako nemate šminku, jer sve to začepljuje pore i večernji serumi i kreme ne mogu prodrijeti dovoljno dobro u kožu kako bi odradili posao - komentira dermatologica Morgan Rabach iz New Yorka za Well and Good.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti mrlja na licu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim toga, ovaj ritual s kože odstranjuje bakterije i nepoželjne čestice koje uzrokuju oksidativni stres te posljedično ubrzavaju preuranjeno starenje kože. Uz to, začepljene pore idealna su okolina za nastanak prištića i akni.

MOGU IZAZVATI IRITACIJE Flasteri za čišćenje pora na licu nisu tako učinkoviti kako se čini

Izaberite tip čistača prema tipu kože, a u ponudi su pjenaste formule, micelarne tekućine, gelovi i sve popularniji jednostavni sapuni koji odlično odstranjuju masnoće.

Umivanje hladnom vodom potiče cirkulaciju, koja je uvjet za sjajnu kožu.

NE MOŽE JEDNOSTAVNIJE Kako se našminkati, a da vam ne ostanu tragovi od naočala? Vizažistica je otkrila super trik

Tešku i vodootpornu šminku skidaju posebne formule, no nakon toga je bitno umiti se, a ne samo skinuti make-up, jer na koži ipak ostaje dosta toga što ne vidimo na prvu. Lice je čisto tek kad blazinica ostaje bijela, a voda od umivanja prozirna.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare