To je to što me zanima!

Veganski sladoled od čokolade

Ukoliko nemate uređaj za pripremu sladoleda, tad smjesu stavite u duboko zamrzavanje, a prva tri sata je vadite svakih 20 minuta i dobro promiješajte - tako se razbijaju kristali leda i dobiva fina tekstura
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 800 g kokosovog mlijeka 
  • 175 g šećera
  • 50 g kakaa u prahu
  • 1 žličica morske soli
  • 1 žlica ekstrakta vanilije 
  • 2 žlice kukuruznog brašna
  • 100 g veganske tamne čokolade, nasjeckane

Postupak: 

Ulijte većinu kokosovog mlijeka u lonac, ali neka malo ostane. U mlijeko dodajte šećer, kakao, čokoladu, sol i vaniliju. Lagano zagrijavajte oko 10 min dok se šećer i čokolada ne otope.

Pomiješajte u zdjelici kukuruzno brašno sa ono malo kokosovog mlijeka što vam je ostalo tako da dobijete finu, glatku smjesu. Ulijte u vruću mješavinu mlijeka i ostalog te kuhajte još 5 do 10 minuta uz neprestano miješanje dok se smjesa ne zgusne - da izgleda kao gušća krema. Pokrijte i ostavite neka se hladi na sobnoj temperaturi.

VRLO JEDNOSTAVAN RECEPT Savršen desert za ovu vrućinu: Sladoled torta gotova za tren

Ulijte ohlađenu kremu u aparat za sladoled i miješajte 20 do 30 minuta dok ne dobijete sladoled. Prebacite u spremnik koji može u duboko zamrzavanje i ostavite neka se zamrzne. Ovaj sladoled u ledenici može stajati do 3 mjeseca. 

Ukoliko nemate uređaj za pripremu sladoleda, tad smjesu stavite u duboko zamrzavanje, a prva tri sata je vadite svakih 20 minuta i dobro promiješajte - kako biste razbili velike komade leda, a sladoled kasnije imao finu teksturu, prenosi bbcgoodfood.com

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 10.07.2021.

    Nije lose ali najdrazi su mi pistacija cokolada

Komentiraj...
Vidi sve komentare