Lifestyle

Komentari 1

Veganski sladoled od čokolade

Veganski sladoled od čokolade

Ukoliko nemate uređaj za pripremu sladoleda, tad smjesu stavite u duboko zamrzavanje, a prva tri sata je vadite svakih 20 minuta i dobro promiješajte - tako se razbijaju kristali leda i dobiva fina tekstura

Sastojci:

Postupak: 

Ulijte većinu kokosovog mlijeka u lonac, ali neka malo ostane. U mlijeko dodajte šećer, kakao, čokoladu, sol i vaniliju. Lagano zagrijavajte oko 10 min dok se šećer i čokolada ne otope.

Pomiješajte u zdjelici kukuruzno brašno sa ono malo kokosovog mlijeka što vam je ostalo tako da dobijete finu, glatku smjesu. Ulijte u vruću mješavinu mlijeka i ostalog te kuhajte još 5 do 10 minuta uz neprestano miješanje dok se smjesa ne zgusne - da izgleda kao gušća krema. Pokrijte i ostavite neka se hladi na sobnoj temperaturi.

Ulijte ohlađenu kremu u aparat za sladoled i miješajte 20 do 30 minuta dok ne dobijete sladoled. Prebacite u spremnik koji može u duboko zamrzavanje i ostavite neka se zamrzne. Ovaj sladoled u ledenici može stajati do 3 mjeseca. 

Ukoliko nemate uređaj za pripremu sladoleda, tad smjesu stavite u duboko zamrzavanje, a prva tri sata je vadite svakih 20 minuta i dobro promiješajte - kako biste razbili velike komade leda, a sladoled kasnije imao finu teksturu, prenosi bbcgoodfood.com

Najčitaniji članci