To je to što me zanima!

Veterinarski fakultet u Zagrebu izdao važno upozorenje: 'Režite gumice na svojim maskama!'

Od početka COVID-19 pandemije do danas, zabilježeni su brojni slučajevi zapetljavanja ptica, riba, šišmiša, lisica, ježeva, rakova i hobotnica u gumice maski za lice ili gumice latex rukavica
Vidi originalni članak

Veterinarski fakultet u Zagrebu izdao je upozorenje u kojem su skrenuli pažnju na opasnost koja prijeti divljim životinjama zbog odbačenih zaštitnih maski i rukavica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Problem nastaje kada se životinje zapetljaju u maske pa je najmanje što možete napraviti prije bacanja zaštitnih maski, prerezati gumice na njima.

- Jednokratni zaštitni materijal, kao što su maske za lice i rukavice, predstavlja opasnost za brojne divlje životinje. Od početka COVID-19 pandemije do danas, zabilježeni su brojni slučajevi zapetljavanja ptica, riba, šišmiša, lisica, ježeva, rakova i hobotnica u gumice maski za lice ili gumice latex rukavica. Zapetljavanje može uzrokovati akutne i kronične posljedice. Pod akutnim smatramo direktnu smrt utapanjem ili gušenjem dok u kronične posljedice ubrajamo iscrpljivanje životinja, nemogućnost hranjenja, ozlijede, infekcije ili amputacije što u konačnici također može rezultirati uginućem. Ljubazno Vas molimo da prerežete gumice na maskama za lice i rukavice te ih odložite na za to predviđeno mjesto - napisali su na Facebooku.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • SUPERSAIYAN 03.05.2021.

    neka bude otkup starih maski kao što je otkup plastične ambalaže pa će sve biti čisto 😂

  • miro76 03.05.2021.

    bušite gumice

  • NEUNIŠTIVI erickblack IMUN NA ARMINE 03.05.2021.

    Maske i onako ne sluze nicemu

Komentiraj...
Vidi sve komentare