To je to što me zanima!

Vjenčali se i završili u zatvoru isti dan zbog kršenja karantene

Novopečeni mladenci su tek izrekli svoje zavjete nakon što je naoružana policija upala na ceremoniju koja se održala u nedjelju pred 53 gostiju u Južnoj Africi, zbog kršenja pravila o karanteni
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Moraju ostati kod kuće: Danci su razgrabili seksualne igračke

Par iz Južnoafričke Republike se uspio vjenčati i završiti u zatvoru istog dana nakon što je policija upala na njihovo vjenčanje zbog kršenja pravila o karanteni tijekom pandemije koronavirusa, a prijavio ih je zabrinuti građanin. Neimenovani par je taman izrekao svoje 'uzimam' kada je naoružana policija ušla na ceremoniju koja se odvijala pred 53 gostiju. To dokazuju i snimke koje prikazuju kako je naoružana policija upala na vjenčanje i odvodila goste s istoga.

Mladoženju i mladenku zatim su odveli u stražnji dio policijskog kombija, a policajci su napustili vjenčanje s pištoljima i maskama za lice. Svi gosti svadbe su također bili uhapšeni, zajedno sa svećenikom, i privedeni u policijsku stanicu u nedjelju, 5. travnja.

- Policija i vojnici bili su naoružani do zuba i upadali su u šator u kojem se odvijalo vjenčanje i uhapsili sve - ispričao je jedan gost s vjenčanja. Policija je izvijestila kako će par provesti medeni mjesec pod strogim uvjetima jamčevine.

Još jedan par je također uhićen zbog kršenja pravila o karanteni, nakon što se vjenčao u Nkandli 28. ožujka. Jabulani Zulu (48) i njegova supruga Nomthandazo (38) uhićeni su, ali pušteni uz jamčevinu od 387 kuna.

Južna Afrika trenutno ima zabilježeno 17 slučajeva smrti od korone virusa, a zaraženo je 1749 osoba. Vjenčanja su potaknula gradonačelnika Nkandle Thamija Ntulija da podsjeti ljude na važnost ostanka u kući.

- Ljudi bi trebali znati da se nacionalna karantena nije proglasila samo za određene ljude, već za sve nas. Cilj koji stoji iza nje je zaustaviti širenje koronavirusa - izjavio je gradonačelnik Ntuli i dodao da mu je cilj spasiti živote i da treba dati podršku vladi bez obzira na političke razlike.

SAVJETI ZA DUG ŽIVOT Ove tri navike mogu dodati do 10 godina života bez bolesti

- To nema nikakve veze s politikom, pa pozivam sve da slijede sve upute i ostanu kod kuće tijekom karantene - zaključio je, piše Mirror.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:  To je izazov: Izolacija s 11-ero djece, među njima i mala beba

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA - Suzana Mančić, bivša loto djevojka:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mily 09.04.2020.

    E dragi moji, da vi živite u Hrvatskoj, vidjeli bi vi što su pravila. Za mnoge od nas stroga pravila, za neke odobrenje ,, druženja,, na procesiji

Komentiraj...
Vidi sve komentare