To je to što me zanima!

Vodite dnevnik - zapisivanjem osjećaja riješite se negativnosti

Treba biti svjestan da su potisnute emocije okidač ozbiljnih bolesti i da se na tome treba raditi. Moguće je odlučiti se izliječiti od jako teške bolesti i sustavnim radom na sebi
Vidi originalni članak

Počnite voditi dnevnik emocija - zapišite sve što vam padne na pamet, bez previše promišljanja, kako bi podsvijest preuzela ulogu. Zapisivanje može pomoći pri identificiranju i otpuštanju emocija pa za početak dnevnik vodite desetak minuta na dan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Opisujte kako se osjećate u tom trenutku i prepustite se onome što će izaći na papir te se nemojte osjećati krivima zbog onog što osjećate. Uskoro ćete primijetiti da se emocije mijenjaju nabolje. No ako proživljavate osjećaje duboke tjeskobe, potražite savjet psihologa ili psihijatra.

Većina bolesti uzorkovana je potiskivanjem ili ignoriranjem emocija. Naravno, iz te se skupine izdvajaju ozljede i bolesti izazvane netolerancijom na razne toksine koji nas okružuju u zraku koji dišemo, hrani koju jedemo i gotovo svemu oko nas.

VRIJEDI ISPROBATI Jednominutna tehnika disanja smiruje um i ublažava tjeskobu

Treba biti svjestan da su potisnute emocije okidač ozbiljnih bolesti i da se na tome treba raditi. Moguće je, naravno, odlučiti se izliječiti od jako teške bolesti i sustavnim radom na sebi to i učiniti. No već i male promjene navika djelovat će pozitivno na zdravlje. Jedna od osnovnih stvari na koju treba obratiti pozornost je prehrana, a individualiziranim pristupom prehrani i disciplinom puno se može promijeniti.

Nadalje, tu su razne tehnike suočavanja s emocijama, ovisno o osobnosti pacijenta. Nekima će odgovarati pisanje dnevnika, a nekima razgovor s psihologom. Jako je dobra metoda rješavanja stresa i joga jer ona posebnu pozornost posvećuje dahu te raznim tehnikama disanja možemo puno učiniti za svoje zdravlje.

Otpustite svako zamjeranje

Opraštanje nije nešto što činite za drugog nego za sebe. Ono jednostavno znači da se oslobađate negativnih emocija - osjetili ste ih, proživjeli i otpustili. Opraštanje, međutim, ne znači da vam osoba koja vas je povrijedila sad mora biti najbolji prijatelj.

NAJČEŠĆI TIPOVI Uvijek vas kritizira ili skriva emocije? U toksičnoj ste vezi

Odmaknite se od situacije i emocija

Kad ste u jako emotivnom stanju, probajte se odmaknuti od situacije. To ćete najlakše učiniti ako zamislite da se situacija događa nekom drugom. Odmicanje od situacije omogućuje racionalno sagledavanje onog što se događa. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 08.02.2020.

    I onda mi netko procita taj dnevnik 🙈🙈nedaj boze 😅😅🤣🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare