To je to što me zanima!

Za kvalitetan san: Odškrinite prozor da spustite temperaturu

Držanjem prozora otvorenim hladite i sebe i spavaću sobu, a jedan od okidača koji nam je potreban za kvalitetan san je pad osnovne tjelesne temperature, kaže liječnik Karan Raj
Vidi originalni članak

Ako se budite umorni i mrzovoljni, čak i ako ste se na vrijeme otišli spavati, krivac može biti loša prozračenost u spavaćoj sobi. Liječnik i predavač na Sveučilištu Sunderland Karan Raj je u videu na TikToku objasnio zašto je dobro prozor ostaviti malo otvorenim preko noći. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

-  U zatvorenim sobama s minimalnom ventilacijom razine Co2 (Ugljikov (IV) oksid) prirodno će rasti i nakupljati se. Na kraju razine ugljičnog dioksida mogu utjecati na vaše REM cikluse, faze dubokog sna koje obnavljaju razinu energije. Držanjem prozora otvorenim hladite i vas i vašu spavaću sobu. Jedan od okidača koji nam je potreban za dubok i kvalitetan san je pad naše osnovne tjelesne temperature - objasnio je Raj koji na TikToku ima 3,4 milijuna obožavatelja s kojima često dijeli edukativna videa.

VIDEO: TRIKOVI MAJSTORA Kako odabrati idealnu cipelu na visoku petu? Postolar Kruno iz Osijeka zna sve male tajne...

@dr.karanr

A secret sleep trick ##sleep ##schoolwithdrkaran ##learnontiktok ##dream ##insomnia

♬ clair de lune ethereal remix - Trey Phills

NHS (Nacionalna zdravstvena služba) navodi da većini odraslih treba između šest i devet sati sna. Znanstvenici su nedavno otkrili i da nedostatak sna može povećati rizik od demencije, piše The Sun.

VODIČ NUTRICIONISTA Deblja li vas vaš doručak? Evo što bi trebali jesti i piti, a što ne

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nap 29.04.2021.

    Ma najteze je spavati ljeti nikako

  • 28.04.2021.

    Meni je uvik otvoren prozor.

Komentiraj...
Vidi sve komentare