Lifestyle

Komentari 3

Za kvalitetan san: Odškrinite prozor da spustite temperaturu

Za kvalitetan san: Odškrinite prozor da spustite temperaturu

Držanjem prozora otvorenim hladite i sebe i spavaću sobu, a jedan od okidača koji nam je potreban za kvalitetan san je pad osnovne tjelesne temperature, kaže liječnik Karan Raj

Ako se budite umorni i mrzovoljni, čak i ako ste se na vrijeme otišli spavati, krivac može biti loša prozračenost u spavaćoj sobi. Liječnik i predavač na Sveučilištu Sunderland Karan Raj je u videu na TikToku objasnio zašto je dobro prozor ostaviti malo otvorenim preko noći. 

POGLEDAJTE VIDEO:

-  U zatvorenim sobama s minimalnom ventilacijom razine Co2 (Ugljikov (IV) oksid) prirodno će rasti i nakupljati se. Na kraju razine ugljičnog dioksida mogu utjecati na vaše REM cikluse, faze dubokog sna koje obnavljaju razinu energije. Držanjem prozora otvorenim hladite i vas i vašu spavaću sobu. Jedan od okidača koji nam je potreban za dubok i kvalitetan san je pad naše osnovne tjelesne temperature - objasnio je Raj koji na TikToku ima 3,4 milijuna obožavatelja s kojima često dijeli edukativna videa.

NHS (Nacionalna zdravstvena služba) navodi da većini odraslih treba između šest i devet sati sna. Znanstvenici su nedavno otkrili i da nedostatak sna može povećati rizik od demencije, piše The Sun.

 

Najčitaniji članci