To je to što me zanima!

Za lijepu, sjajnu i zdravu put: Astaksantin jača barijeru kože

Koža je zimi podložna bržem isušivanju, ponekad čak djeluje sivkasto te joj nedostaje sjaj, stoga treba ojačati njezin obrambeni mehanizam, a za to su zaduženi dodaci prehrani sa ceramidima i astaksantinom
Vidi originalni članak

Kombinacija zimskog zraka i boravka u umjetno zagrijanim prostorijama može uzrokovati porast transepidermalnog gubitka vlage, odnosno vode koja isparava s kože. Kao rezultat, barijera kože slabi i može postati dehidrirana.

- Dehidrirana koža može izgledati pepeljasto, bez zdravog sjaja - komentirao je dermatolog Joshua Zeichner iz New Yorka za mbg.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti hiperpigmentacije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Liječnik predlaže pojačanu njegu formulama s hidratizirajućim sastojcima, ali i dodatke prehrani koji iznutra jačaju barijeru kože. 

Idealni dodaci prehrani ovog tipa su formule s ceramidima i astaksantinom.

RIJEČ STRUČNJAKA Naša kozmetičarka predlaže tri recepta kućnog pilinga za usne

Astaksantin je moćan antioksidans koji upravlja oksidativnim stresom, od kojeg koža postaje siva, pomaže kod foto-oštećenja i poboljšava cjelokupni tonus kože.

KLJUČNI ZA LJEPOTU Koncentracija je bitna: Top 10 seruma za dubinsku njegu kože

- Zapravo, astaksantin je i do 1000 puta bolji u suzbijanju oksidativnog stresa nego ostali antioksidanti, a studije pokazuju da ujedno pomaže u stvaranju stanica kože, elastina i kolagena - istaknuo je Zeichner.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare