To je to što me zanima!

Za samo 30 dana: Riješite se celulita prije odlaska na plažu!

Umjesto skupih preparata možete kupiti prah centele, biljno ulje suncokreta ili sezama, zelenu glinu, morsku sol i eterična ulja te čaj od pirike za tretiranje celulita
Vidi originalni članak

Pridržavanje 30-dnevnog plana rezultira lijepom kožom i boljim tonusom, mršavljenjem, eliminacijom otrova iz organizma te vidljivo smanjenim celulitom, kaže aromaterapeutkinja Anamarija Pažin Morović iz studija Laurus, koja je osmislila moćan plan i podijelila ga s nama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, programom se otplavljuje viška tvari i toksina iz organizma, čiste bubrezi i jetra, pokreće cirkulacija i probava.

- Za program vam treba namjera da ćete si učiniti dobro i odvojiti vrijeme za sebe, oko sat vremena dnevno, kao i volja da se riješite rafiniranog šećera, alkohola i cigareta na minimalno 30 dana. Bitnije je vrijeme nego novac - kaže aromaterapeutkinja i ističe da je dobar dio plana je potpuno besplatan. 

To uključuje kretanje, suho četkanje, post od šećera i vodu. Već i same te mjere smanjit će vidljivost celulita, a za još bolji učinak možete nabaviti pribor za kućni spa.

Ne morate imati sve

- Umjesto skupih preparata možete kupiti prah centele, biljno ulje suncokreta ili sezama, zelenu glinu, morsku sol i eterična ulja te čaj od pirike za tretiranje celulita. Primjerice 100 grama praha centelle košta oko 56 kuna, a litra hladno prešanog ulja suncokreta oko 35 kn, dakle macerat centele možete napraviti za 90-ak kuna. Ta je količina dovoljna za 3 prijateljice za program od 30 dana, što znači da će macerat svaku koštati 30-ak kuna. Prosječna cijena eteričnih ulja je 50 kuna po bočici, a dovoljno je jedno ili dva ulja za cijeli program.

Čaj od pirike koštat će vas 70 kn za mjesec dana. Dakle najbitnije sastojke - moćni macerat centelle, eterično ulje i čaj od pirike možete dobiti za 150 kuna. Oni će pojačati učinak programa, no možete ga provoditi i ako nemate sve, rezultati će također biti vidljivi - ističe Pažin Morović. 

Oprez pri tegobama

Dodaje da je važno i izbjegavati rafiniranu hranu poput proizvoda od bijelog brašna i slatkiša te piti što više vode. Trebalo bi izbaciti sve slatko osim voća. Jedite laganiju, kuhanu hranu, birajte svježe sezonsko voće i povrće, što više domaćeg, ‘živog’, da nije obrađeno, smrznuto - savjetuje Pažin Morović

- Program je namijenjen svim zdravim ljudima, a oni s tegobama poput dijabetesa i visokog tlaka mogu ga se pridržavati, ali uz nadzor liječnika - naglašava aromaterapeutkinja. 

IZGLEDATE UMORNO, A NISTE 8 razloga zašto stalno imate podočnjake, a naspavali ste se

Macerat centele jedno je od najučinkovitijih sredstava protiv celulita. Potpuno je siguran i dokazano učinkovit za tretiranje celulita i regeneraciju tkiva, kaže aromaterapeutkinja Anamarija Pažin Morović.

- Macerat centele dobije se namakanjem praha ove biljke u nekom biljnom, hladno prešanom ulju (recept dolje). Možete ga obogatiti eteričnim uljima ili koristiti samostalno - objašnjava i dodaje da je odličan za samomasažu. Želite li ga obogatiti eteričnim uljima, u 100 ml macerata centelle dodajte 40 kapi eteričnog ulja limunskog eukaliptusa, 40 kapi ulja atlaskog ili himalajskog cedra te 20 kapi ulja kadulje.

- Da biste se riješili celulita, važno je svakodnevno masirati ugrožena područja od u smjeru srca, najmanje 15 minuta. Tako pokrećete cirkulaciju, njegujete kožu, djelujete na tonus i mišiće, a u kombinaciji s mješavinom eteričnih ulja i centele, djelujte na celulit - kaže aromaterapeutkinja.

Dodaje da za samomasažu možete napraviti i povoljniju varijantu od 1 dl suncokretova hladno prešanog ulja, 50 kapi limunskog eukaliptusa i 50 kapi atlaskog ili himalajskog cedra.

IZBJEGAVAJTE KOFEIN Muče vas bolne mjesečnice? Pomažu topla kupka i kamilica

Nastavlja da je i suho četkanje odlično za pokretanje cirkulacije i limfe, učvršćivanje kože i uklanjanje celulita. 

- Radije ju izvodim frotirskom rukavicom nego četkom za suho četkanje jer je puno blaža i ne može oštetiti hidrolipidni sloj kože. Izvodi se suhom frotirskom trljačicom od stopala u smjeru srca po cijelom tijelu - objašnjava Pažin Morović. Za vikend preporučuje wrapping zelenom glinom. 

- Namažite glinu u tankom sloju na trbuh i noge, natkoljenice i koljena pa se zamotajte kuhinjskom, prozirnom folijom i obucite tajice. Ostavite da djeluje minimalno jedan sat. Odlično je za tonus. Za glinu se kaže - toksini van, minerali unutra - naglašava aromaterapeutkinja. Ističe da se važno i kretati barem 30 minuta dnevno.

- Kretanjem se pokreće se cirkulacija, stanice se opskrbljuju kisikom, um se bistri. Idealna šetnja je po prirodi, ali možete hodati i do posla i natrag ili u gradu, bitno je da se krećete. 30 minuta je minimalno, a sve preko toga ide vam u korist - zaključuje aromaterapeutkinja.

30-dnevni plan protiv celulita

Počnite anticelulitni program pilingom cijelog tijela (vidite recepturu iza). Vodite bilješke i držite se svakodnevno programa želite li prave rezultate.

Svaki dan:
• Ujutro natašte popijte veliku čašu mlake vode s nekoliko kapi limuna ili grejpa (nije potrebno ocijediti cijelu voćku i oprez kod gastritisa)
• 30 minuta kretanja
• 2-3 minute suhog četkanja
• 15 minuta samomasaže
• Čaj od pirike (vidite recepturu na sljedećoj stranici)
• Post od svih šećera osim voća

SOL, ČEŠNJAK ITD. Boli vas zub, a nemate tabletu: Pomoći će ono što imate doma

Vikend (petak-nedjelja): 
Isto kao svaki dan plus dodatno:
• Detoks kupka (subota i nedjelja) ili kupanje u moru
• Wrapping u zelenu glinu (petak, subota i nedjelja) - recepti su na sljedećoj stranici
• Možete ‘pojačati’ kretanje, savjetuje aromaterapeutkinja Anamarija Pažin Morović.

Zelena glina

100 g zelene gline pomiješajte s destiliranom ili mlakom prokuhanom vodom. Glinom se vikendom možete mazati i na dvorištu ili na plaži te je isprati u moru

Detoks kupka

Potrebno: 50 g magnezijeve soli, 50 g krupne morske soli, po 5 kapi eteričnog ulja limunskog eukaliptusa i atlaskog ili himalajskog cedra

Priprema: Pomiješajte sastojke, dodajte u kadu s vodom i uživajte 15-ak minuta. Zatvorite oči i dišite duboko. Nakon kupke popijte čašu vode. 

Čaj od pirike

Priprema: 2 žlice pirike prelijte s pola litre vode i ostavite preko noći. Ujutro prokuhajte i kuhajte dok polovica vode ne ispari. Uklonite s vatre i dodajte onoliko vruće vode koliko je isparilo (da čaja bude oko pola litre). Pola se pije ujutro natašte, a pola navečer prije spavanja. Pije se šest tjedana. 

Mješavine za samomasažu

10 g praha centele prelijte s 90 g hladno prešanog ulja: avokadova, sezamova, suncokretova ili bademova. Ostavite da miruje 2 tjedna pa odlijte uljni dio od taloga. Spremite u tamnu bočicu i imate super ulje za tretiranje celulita. Možete ga obogatiti eteričnim uljima ili koristiti i samostalno.

BRŽE RJEŠENJE: Za samomasažu možete pomiješati i 1 dl kokosova djevičanskog ili nekog drugog hladno prešanog ulja - suncokretova, avokadova..., 30 kapi eteričnog ulja kadulje, 30 kapi eteričnog ulja atlaskog ili himalajskog cedra te 40 kapi limunskog eukaliptusa. Dok čisti macerat centele mogu koristiti svi, mješavine s jakim uljima samo zdravi. Nisu ni za trudnice i dojilje. 

JAVNOST OPET ŠOKIRANA: Kraljica ne dolazi na krštenje sina Meghan i Harryja?

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ms09 17.06.2019.

    Teške gluposti,nadam se da nećete nasjesti!

  • volim sunce 17.06.2019.

    Bezvezna gnjavaža,ionako se vraća. To je prirodna pojava i amen,nije bolest. Ali nas ubjeđuju da je bolest jer na tome dobro zarađuju. Bačeni novci i izgubljeno vrijeme. Bolje za to vrijeme otići na Ivanšćicu ili neku šumu,3-4 sata pješačiti,nadisati se svježeg zraka i srce time održati zdravim.

  • 17.06.2019.

    Prodaj maglu nekom drugom

Komentiraj...
Vidi sve komentare