To je to što me zanima!

Za veliku uštedu vode birajte WC školjku s manjim protokom

Još jedna korisna metoda je da napunite dvije plastične boce s pijeskom ili vodom (nekoliko centimetara od dna) i stavite ih u vodokotlić kako bi smanjili količinu vode kojom se puni
Vidi originalni članak

Puštanje vode u WC-u troši mnogo vode, osobito kad je riječ o starijem sustavu. Ugradnjom nove, modernije WC školjke, s malim protokom vode, možete napraviti velike uštede. Potrošnju vode možete smanjiti i uz vodokotlić s dvostrukim ispiranjem. One troše oko pet litara, a stare troše do 13 litara po ispiranju.

JESTE LI ZNALI? Oznaka ‘bio’ znači da se ne koriste kemikalije, a 'eko' da se koriste obnovljivi izvori energije

Ako pak kupnja modernije WC školjke nije opcija, možete i skupljati kišnicu i koristiti je za ispiranje WC-a. Puno je jeftinije, a i kišnica je voda koja nema kamenca pa neće stvarati naslage.

ZA UGODNIJI BORAVAK U DOMU Stižu ozbiljniji minusi: Trikovi kako zadržati toplinu u domu i smanjiti račun za grijanje

Još jedna metoda je da napunite dvije plastične boce s pijeskom ili vodom (nekoliko centimetara od dna) i stavite ih u vodokotlić kako bi smanjili količinu vode kojom se puni. Pazite da stavite boce dalje od mehanizma za puštanje vode i da u kotliću bude ipak dovoljno vode za ispiranje.

KORISNA SIROVINA Staklo nije otpad: Recikliranje štedi energiju, čuva okoliš...

Ako vam je to prekomplicirano možete kupiti plovak za vodokotlić. Jeftin je i jednostavan za instalaciju, a tako se isto može uštedjeti deset ili više litara vode dnevno.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare