Lifestyle

Komentari 5

Ne bacajte ih! Plastične boce možete iskoristiti u kućanstvu

Ne bacajte ih! Plastične boce možete iskoristiti u kućanstvu

Recimo, dobro dođu za palačinke - stavite sve sastojke u bocu, dobro promućkajte pa izlijte dio smjese na vruću tavu. Ili, od njih možete napraviti utege za jačanje mišića

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 lakih načina da si očistite um od raznih nepotrebnih misli

Iskoristite ih za pripremanje slastica, vježbanje, kao improviziranu lampu u prirodi itd. I stari kanistri su korisni, od njih recimo možete napraviti posudu za nošenje gableca na posao. Sve načine kako iskoristiti stare boce i kanistere pogledajte niže u videu.

Evo kako sve možete iskoristiti stare plastične boce:

Odlične su za pripremu palačinki - stavite sve sastojke u bocu, dobro promućkajte pa izlijte dio smjese u vruću tavu, i tako dok sve ne potrošite svu smjesu. Neće biti prljavog posuđa kao inače.

Koristite ih kao kalup za izradu keksića - prerežite bocu na širini koja vam odgovara pa radite njome oblike u tijestu - umjesto s klasičnim kalupima.

Napravite čokoladu u obliku boce punjena bombonima - ulijte otopljenu čokoladu u bocu, do otprilike četvrtine, pažljivo okrećite da se čokolada zalijepi za stijenke pa to stavite u duboko zamrzavanje na sat vremena. Pažljivo razrežite bocu i uklonite. Ostat će vam oblik koji  možete napuniti slatkišima i tako dobiti originalan poklon.

Pogledajte u videu kako ih iskoristiti:

Izradite držač za papir - prerežite manju bocu malo niže od visine WC papira iz kojeg ste izvadili tuljac. Ugurajte ga unutra, vratite gornji dio boce i napravili ste super držač za papir iz kojeg izvlačite listiće.

Odlična improvizirana lampa u prirodi - upalite mobitel da svijetli pa na njega stavite bocu - imat ćete više svjetlosti.

Poslužit će umjesto utega za vježbanje - napunite boce vodom i evo vam jeftinih utega za vježbanje.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:  Vježbajte u izolaciji uz posebno osmišljene vježbe za obitelj

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA - Suzana Mančić, bivša loto djevojka:

Najčitaniji članci