To je to što me zanima!

Zapečene palačinke sa sirom u dvije varijante, slatkoj i slanoj

Donosimo vam recepte za osnovno tijesto te za slatku i slanu varijantu palačinki. I jednu i drugu možete malo doraditi sastojcima koje posebno volite. Na primjer, u slane možete uz sir dodati i malo šunke
Vidi originalni članak

Recept za osnovno tijesto

Od ovog tijesta možete pripremati i slatku i slanu verziju, ali ako radite slatku, dodajte malo ribane korice limuna, vanilin šećer, a možete i mrvicu ruma - palačinke će imati predivan, aromatičan okus.

POGLEDAJTE VIDEO I palačinke imaju svoj dan:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • 250 g brašna 
  • 2 jaja 
  • 300 ml mlijeka 
  • 2 dl mineralne vode ili malo soda bikarbone
  • prstohvat soli šećer

Priprema:

Pomiješajte sve suhe sastojke pa u to dodajte jaja i mlijeko. Mlijeko ulijevajte malo po malo do miješate. Smjesa vam na kraju mora biti posve glatka. Ostavite je nekih pola sata prije pečenja u vrućoj tavi.

Recept za zapečene slatke palačinke punjene sirom

Za nadjev pomiješajte svježi kravlji sir, vrhnje, jaje, šećer (količina po ukusu), ribanu koricu limuna, sok od pola limuna i po želji malo grožđica. Time punite palačinke, zarolajte ih i slažite u protvan. Na kraju ih prelijte sa malo vrhnja i zapecite u pećnici. Gotove su kad dobiju lijepu rumenu boju. Prije posluživanja ih ostavite nakratko da se malo ohlade. 

ZA PRSTE POLIZATI Odličan cheesecake s kremom od kikirikija koji se ne peče

Recept za slanu varijantu

Za nadjev pomiješajte svježi kravlji sir i vrhnje, jaje i sol. Po želji u to možete nasjeckati i malo kuhane šunke. Punite palačinke, zarolajte, poslažite u protvan i prelijte s malo vrhnja. Pecite dok ne dobiju lijepu boju i odmah poslužite.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 10.02.2022.

    Slatke zapečene sa sirom i cimetom😋

  • mily 10.02.2022.

    slatke zapečene u pećnici, mmmm baš ih volim

  • nap 10.02.2022.

    Nisam bas s sirom palacinke ali  volio bi probat

Komentiraj...
Vidi sve komentare