Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Novi hit: Mlijeko od krumpira prvi predstavili Šveđani, a evo kako ga možete napraviti doma

Novi hit: Mlijeko od krumpira prvi predstavili Šveđani, a evo kako ga možete napraviti doma

Mlijeko od krumpira bolje je za planetu i zdravlje, ne sadrži uobičajene alergene te je najbolji odabir za one osjetljive na laktozu, gluten ili orašaste plodove. Ima manje šećera i masnoća, a bogato je i kalcijem

VIDEO

Od biljnih mlijeka najčešće se spominje zobeno, sojino ili bademovo, ali sada je stiglo i novo biljno mlijeko, a to je mlijeko od krumpira koje ima mnoge blagodati. Može vam pomoći da bolje probavljate hranu, posebno ako vas muči zatvor, napuhan trbuh ili plinovi. Također je izvrstan izvor vlakana, vitamina B12, željeza i folata. Ovo mlijeko moglo bi pomoći vašem tijelu i umu da bolje funkcioniraju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tvrtka Belje preuzela je mljekaru Meggle te razvila novi brend pod imenom Kravica Kraljica 03:26

Kako piše The Guardian švedska tvrtka Veg of Lund predstavila je svoju marku nazvanu Dug kao zamjenu za životinjsko mlijeko na bazi krumpira. Recept su preuzeli od profesorice Eve Tornberg sa Sveučilišta Lung koja je još 2017. proizvela neobično ukusnu i kremastu 'emulziju od krumpira'.  Švedskim, kineskim i britanskim kupcima (napitak se tamo može nabaviti preko Amazona) Dug je odlučio predstaviti napitak u tri okusa - original, barista i nezaslađeno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUG Drinks (@dugdrinks)

U Dugu se kunu u njegovu recepturu, njegov blagi i puni okus te tvrde da je dobar izvor vlakana, vitamina C, kalija, magnezija i antioksidansa te, što je još važnije, od svih biljnih napitaka najmanje je štetan za okoliš.

Osim što je jedna od najboljih opcija kad je u pitanju zdravlje planeta, mlijeko od krumpira sadrži i manje šećera i masnoća te ne sadrži uobičajene alergene, zbog čega je odličan odabir za one osjetljive na laktozu, gluten ili orašaste plodova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUG Drinks (@dugdrinks)

Okus ovog mlijeka, kažu, nije onaj krumpira, već je vrlo neutralan te se može piti samostalno, u kavi, ili se koristiti za kuhanje. 

Cijena mlijeka od krumpira trenutačno se kreće oko dvije i četiri funte, odnosno oko 18 i 35 kuna za litru, a naručiti se može i putem Amazona iako ga još uvijek ne dostavljaju u Hrvatsku. Cijena pakiranja s 3 vrste napitaka iznosi 11 funti (oko 97 kuna), pakiranje od šest napitaka 13,50 funti (oko 120 kuna), a pakiranje od 12, 20 funti (oko 176 kuna). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUG Drinks (@dugdrinks)

Napravite mlijeko od krumpira kod kuće

Ogulite krumpire i skuhajte ih. Kada su gotovi, ubacite ih u blender. Dodajte im vode do pola i malo mljevenih badema (po želji). Dodajte prstohvat soli i prirodni zaslađivač. Po želji dodajte i malo ekstrakta vanilije. Sve to zajedno izblendajte i stavite u posudu.

Pogledajte recept detaljnije u videu ili ga pročitajte na ovom linku:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith