To je to što me zanima!

Zaštitite ljubimce od božićnih ukrasa - odlučite se za umjetne

Praznici su čarobno vrijeme čak i za kućne ljubimce, ali veseli božićni dekor može biti štetan za njih ako niste oprezni. Evo na što sve trebate pripaziti
Vidi originalni članak

Uobičajene opasnosti uključuju šljokice, lampice, slomljene ukrase, baterije... Pse također privlače domaći ukrasi od slanog tijesta, koji mogu prouzročiti trovanje solju ako se progutaju.

Veterinarski stručnjaci također upozoravaju da su neke blagdanske biljke štetne za kućne ljubimce, a imela bi mogla biti opasna po život ako ju pojedu. Unatoč legendi, božićne zvijezde mačkama obično nisu opasne po život, iako mogu uznemiriti njihov želudac.

POGLEDAJTE VIDEO (kako zaštititi ljubimce od božićnih ukrasa):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mogu izazvati probavne smetnje, ali nisu vrlo toksične - rekao je Kratt, vlasnik Centralne bolnice za životinje u Onalasi u Wisconsinu

- Najbolja strategija je da svi vaši ukrasi budu izvan dosega vaših ljubimaca - rekao je dr. Douglas Kratt, predsjednik Američkog veterinarskog medicinskog udruženja.

BENTLEY ZA BEBU... Je li to normalno? Potroše 1,6 milijuna kuna za božićne darove

 Ako niste sigurni je li nešto štetno za vašeg ljubimca, prije donošenja biljaka, ukrasa, mirisa ili blagdanskih poslastica, pregledajte popis stvari koje imaju otrovne spojeve za vaše ljubimce

Odlučite se za dekor koji je prihvatljiv i za vaše ljubimce

Veterinari su se složili da je umjetni dekor sigurniji od pravog.

- Umjetno drveće i vijenci izvrsni su jer će bez mirisa rjeđe privući pažnju pasa i mačaka - rekao je dr. Zay Satchu, suosnivač i glavni veterinarski službenik u Bond Vetu u New Yorku.

DOBA ILI LOŠA NAVIKA? Pijete kavu uz cigaru na prazan želudac? Evo što to znači za vas

Veterinari su također dodali da umjetni snijeg na drvcu može biti opasan za vaše ljubimce pa ga pokušavajte izbjegavati, piše New York Times.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 17.12.2020.

    Ond i kokoši u kući, kAJ maju hoditi ački po hiži

  • 17.12.2020.

    A sigurno volis klat svinje i radit cvarke?

  • 17.12.2020.

    Ajde idi jrani kokose i pajceke

Komentiraj...
Vidi sve komentare