To je to što me zanima!

Zašto je često bolje na put ići sam, nego putovati u društvu

Izleti s prijateljima obično su pomno organizirani i puni planova i stvari koje 'morate' vidjeti i napraviti, a ako ste sami, možete i ležati cijelo popodne bez da vas netko osuđuje
Vidi originalni članak

Za mnoge, krenuti sam na put može biti zastrašujuće, pogotovo za one koji sebe smatraju 'ovisnima' o društvu i ne vole puno boraviti sami. Ipak, mnogi koji se odluče na solo putovanje shvate da su im najljepši i najupečatljiviji trenuci bili baš oni koje su proveli u vlastitom društvu.

Putovanje s prijateljima sigurno ima brojne prednosti, ali ako se zaista želite opustiti i raditi na svom osobnom 'rastu i razvoju', evo zašto je solo avantura ono što trebate.

Možete raditi što želite kad želite

Svako putovanje s prijateljima uključuje najmanje dva sata provedena raspravljajući se o tome gdje ćete dalje ići, a neke stvari koje vas zanimaju možda ne zanimaju vaše pratitelje na putovanju i obrnuto. 

Kad ste sami možete biti sebični; možete se probuditi kad želite, jesti gdje želite, vidjeti što želite vidjeti - izbor je vaš

Izaći ćete iz zone ugode

Bez obzira jeste li se izgubili u novom gradu ili ste propustili neki važan kulturni obilazak, društvo prijatelja stvara sigurno okruženje na koje se oslanjamo i kad nešto pođe po zlu. Biti sam prisilit će vas da samostalno smislite rješenja za novonastale probleme.

Izbacivanje iz zone komfora može biti strašno, ali osnažit će vas kad shvatite da možete sve preživjeti sami.

POVRATAK 'PRIJATELJA' 'Ovo vam je posljednja šansa da budete anonimni, uživajte!'

Možete lakše napraviti stanku

Izleti s prijateljima obično su pomno organizirani i puni planova i stvari koje 'morate' vidjeti i napraviti. Ako ste sami, uvijek možete provesti čitav dan vani, ali nitko vas neće prijeko gledati ni ako želite ležati cijelo popodne.

Bolje ćete upoznati sebe 

I možda najvažnije, samoća će vam pomoći da sebe bolje upoznate, a samostalni posjeti muzejima, restoranima i lokalnim atrakcijama imaju posebnu draž - ako mjesta posjetite sami više ćete razmišljati o onome što ste vidjeli, te će vas se vjerojatno više i dojmiti.

ZAČIN LJUBAVI Znanstvenici dokazali kojih 13 stvari unosi sreću u brak i vezu

Ako tražite vrijeme za razmišljanje o tome što želite u životu ili jednostavno trebate malo vremena sami sa sobom, nekoliko dana daleko od svih sigurno će vam dobro doći. Isprobajte jednom, i kupovat ćete po jednu kartu češće nego što očekujete, savjetuje Insider.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Poglavica x 02.03.2020.

    Neslažem se da je bolje... Osim ako putuješ u jednom smjeru...

  • 02.03.2020.

    moja iskustva su isključivo pozitivna... imaš potpunu slobodu da si putovanje krojiš prema vlastitim željama,a ako ti je baš do druženja, lako upoznaš ljude na licu mjesta...nikakav problem.

  • Judita👥 02.03.2020.

    Sama ako bih birala

Komentiraj...
Vidi sve komentare