To je to što me zanima!

Zbogom valovi u kosi - vrijeme je za glatke, 'staklene frizure'

U zadnje vrijeme svuda okolo viđamo 'zrcalne frizure' a nose ih poznate ličnosti poput Due Lipe, Belle Hadid i Olivie Culpo. Riječ je o frizuri koja ženama dodatno ističe čeljust
Vidi originalni članak

S ljetom daleko iza nas i zimom koja polako dolazi brojni celebovi mijenjaju frizure, a one ljetne i valovite transformiraju u 'glatke' i ravne. 
'Staklena frizura' je najnoviji trend koji je preko Instagrama prošli mjesec prvi proslavio celebrity stilist i frizer Chris Appleton, kada su ga fanovi pitali da opiše novu 'bob frizuru' Kim Kardashian.

Nakon što su se sa sličnim frizurama pojavili i modeli Hailey Baldwin, Olivia Culpo i Jordan Dunn, trend se brzo proširio i na druga poznata imena iz svijeta filma i glazbe. Prema stilistima, riječ je o trendu 'rođenom' još u 60. godinama prošlog stoljeća, koji se vratio 90.-ih, da bi nedavno  doživio svoj drugi 'comeback'. 

Ključ je u savršeno, 'pin ravnoj' i laganoj kosi, preoblikovanoj u glatku i sjajnu frizuru nalik na staklo. 

NIJE UVIJEK LAKO Problemi koje dobro razumiju samo žene s velikim grudima

Popularna britanska frizerka Zoe Irwin je tako nedavno za engleski'Female' rekla:

- U zadnje vrijeme svuda okolo viđamo 'zrcalne frizure' a kao 'tupo oblikovani bob' ih nose poznate ličnosti poput Due Lipe, Belle Hadid i Olivie Culpo. Riječ je o frizuri koja odlično izgleda na ženama s kraćom kosom, a prednost je i što dodatno ističe čeljust. 

Slično je odgovorio i stilist Chris Appleton kad su ga pitali da komentira frizuru starlete Kim Kardashian kojoj je on i napravio novu frizuru.

- Inspiracija su mi bile 90. a htio sam iz njene kose izvući maksimalan sjaj. Ošišao sam ju kraće nego je ikad bila ošišana, samo malo niže linije čeljusti i to ravno, bez uglova. Najvažnije mi je bilo izvući maksimalan sjaj - rekao je Appleton.

NIKA OSTOIĆ: O ženama koje, kad se udaju, odbacuju svoje prezime

Stilist je nastavio opisujući koje proizvode stavlja na kosu najstarije Kardashianke i objasnio kako konačno 'izvuče' frizuru 'sušeći ju fenom nakon što pramenove stavi u velike okrugle četke'. 

- Za razliku od zaglađenih stilova kakve smo prije radili, sada smo htjeli zadržati što više volumena, a za taj dojam je najbolje krajeve zavrnuti put unutra čime se dobije slatki stil iz 90. - ih. - kaže Chris. 

Stilist Cash Lawless je za trend 'staklenih frizura' rekao da na njima prvo primijetimo sjaj, kao da je kosa polirana, ali i da je riječ o trendu koji je 60. ih proslavio Vidal Sasson.

NINA BLJAK Zbog čega se ne shvaćamo – Mi (žene) i Oni (muškarci)

- On je bio stručnjak za dobiti neizmjeran sjaj na više nivoa kose na kratkim frizurama osmišljenima tako da se u obzir uzimala i geometrija. Danas, kad sve u trenu postane viralno, stilisti 'kupe' trendove s interneta, teško je smisliti nešto revolucionarno i novo - ispričao je Lawless.

Stilisti dodaju i da je za 'bestežinski' look kakav imaju ovakve frizure ključno koristiti šampone bez silikona, regeneratora ili bilo kojih sastojaka koji mogu na kosi ostaviti dodatni film. 

10 ISPOVJESTI Tajne koje žene čuvaju u braku: Ššš! On nikad ne smije saznati

Proslavljena britanska frizerka Irwin je u razgovoru za engleski magazin 'Femail' otkrila kako u nekoliko koraka možete postići izgled 'staklene frizure'. 

1. Sušite kosu s fenom i već kod korijena ju učvrstite lakom. 

2. Prije stiliziranja kosu poprskajte sprejem za sjaj. 

3. Nemojte pretjerati da vam kosa ne izgleda mokro i slijepljeno, tek toliko da dobijete sjaj.

4. Završite s lakom za kosu preko cijele frizure; nježno sprejajte da ukrotite posljednje kovrče ili dlačice koje strše. 

Idi na 24sata

Komentari 68

  • newthing 08.10.2018.

    Imam razne faze, nekada se isfeniram ful ravno pa mi kosa bude još duža nego što je tako da baš super da se to opet fura.

  • Berger117 08.10.2018.

    ima dobar friz ali ima i antifriz ;D

  • Plavusa 13 Pink G 08.10.2018.

    Ma je, da ne bi nosila jer je netko bubnuo da je u trendu. Imam svoj trend i mijenjam ga kako meni pase.Taman posla da budem jedna od stada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare