To je to što me zanima!

Žene s alopecijom pretvorila je u glamurozne fotomodele

Željela sam pokazati da žene mogu izgledati prekrasno bez nametnutih standarda ljepote, rekla je fotografkinja. Inače, alopecija je autoimuna bolest kod koje otpadnu dlake s tijela
Vidi originalni članak

Chrissy Sparks, fotografkinja iz Birminghama u Velikoj Britaniji, provela je sate i sate transformirajući žene oboljele od alopecije u glamurozne modele donjeg rublja. U tome joj je pomagala njezina stilistica Nav Soroya, a rezultat je fantastičan. 

Alopecija je autoimuna bolest kod koje otpadnu vlasi s dijela ili cijele glave, a znaju otpasti i obrve, trepavice i druge dlake na tijelu.

Neke od žena plakale su kada su se vidjele u sasvim novom svjetlu jer se, kazale su, nikada nisu osjećale seksepilno. Chrissy kaže kako je ovim projektom željela svima pokazati da žene mogu izgledati prekrasno bez u medijima nametnutih standarda ljepote. Prije pet godina otvorila je svoj studio 'DollHouse Photography' i od tada je fotografirala tisuće različitih žena.

BILO JEDNOM DAVNO U KUPAONICI... Njega drevnih dama: Magareće mlijeko, ocat i lavlja mokraća!

- Podržavam nekonvencionalne standarde ljepote. Željela sam pokazati tim ženama da nije važno ako se osjećaju nesigurno. Na kraju svega osjećale su se fantastično. Te fotografije su dostojne naslovnica - rekla je, a prenosi Daily Mail

Mnoge od tih žena alopeciju su dobile u djetinjstvu i nikada prije se nisu fotografirale bez perike glavi.

- Imam alopeciju od sedme godine i nikada nisam voljela gledati svoje fotografije. Nisam ni sanjala da ću se fotografirati bez perike. Plakala sam kada sam vidjela kao izgledam na ovim fotografijama. Bila sam preplavljena emocijama i time koliko sam zapravo predivna. Tko bi mislio da mogu izgledati seksi, pogotovo bez perike na glavi. Osjećam se kao milijun dolara - rekla je jedna od njih.

Među modelima tog dana našla se i studentica Danielle Atkins (20) ima alopeciju od druge godine života.

- Počelo je s malim dijelom na glavi. Svi su mislili da je to alopecija kod beba i da će nestati. Međutim, to se nije dogodilo. Bila sam fascinirana kada sam vidjela fotografije. Obožavam ih i one definitivno pokazuju kako ćelavost može biti lijepa i seksi - rekla je.

NA ŠTO 'PADAJU' ZNAKOVI ZODIJAKA Tajne zavođenja: Ribe će pasti na kartu osjećaja, Vage šarma

Dodala je da se inače voli preobraziti šminkom, odjećom i perikom, no ovo joj je prvi put u životu da se osjeća nevjerojatno bez perike.

- Prije ovog fotografiranja osjećala sam se kao da se ne uklapam u tipičan stereotip ljepote. No ovo iskustvo mi je dokazalo da možemo biti jednako lijepe kao i komercijalni modeli koje gledamo u medijima - ispričala je Danielle.

Varaju i jako dobro skrivaju svoje afere: Ovi horoskopski znakovi ne znaju što je vjernost u vezi

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 23.12.2018.

    Svaka čast...iskreno, ne bih se mogla tako s tim nositi...ja bih se odlučila za periku..

  • MAKANTAHI 22.12.2018.

    pa to je prednost a i štede na šišanju i brijanju

  • jo2hn8ny 22.12.2018.

    Da ne budem nekulturan, ali one ne moraju raditi depilaciju gdje druge žene moraju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare