To je to što me zanima!

Žene u 50-ima su bolji šefovi, zaposlenici su im više odani...

Menadžerice se bolje uključuju u rad tvrtke i odgajaju odanije zaposlenike, a jedan od razloga je i majčinska uloga u privatnom životu, pokazalo je istraživanje
Vidi originalni članak

Organizacije moraju “proširiti” definiciju talentiranog vođe, a ne zapošljavati “sliku postojećih lidera”, kaže poslovna savjetnica Jessica Leitch i dodaje da žene od iskustva upravo u pedesetima mogu iskazati talent i prikupljeno znanje i vještine za unapređenje organizacije za koju rade, a nekad i poslovni opstanak. 

Žene u pedesetima najviše inspiriraju i potiču suradnike i zato su učinkovitiji šefovi od muškaraca, pokazala je studija organizacije International Labour. I nedavno Gallupovo istraživanje također je otkrilo da se menadžerice bolje uključuju u rad tvrtke i odgajaju odanije zaposlenike, a jedan od razloga je sigurno i majčinska uloga koju igraju u privatnom životu, koja ih je naučila da se više skrbe o drugima.

Žene starije od 50 godina na čelnim pozicijama učinkovitije su i jer mogu sagledati “situaciju iz više perspektiva”, uvesti pozitivnu komunikaciju među zaposlenike, te ih ohrabrivati. Poslovna konzultantica Jessica Leith kaže kako se starije i iskusnije žene, nažalost, često previdi prilikom unapređivanja na čelne pozicije u menadžmentu zbog toga što nisu tako nametljive i agresivne  kao muškarci. 

Za isti posao 35 posto niža plaća

Iako istraživanja upućuju na to da se žene bolje snalaze u menadžerskim ulogama, trećina menadžerica starijih od 40 zarađuje 35 posto manje od muškaraca na istim položajima.

Hrvatska na 66. mjestu u svijetu

Samo su tri države na svijetu gdje su žene u većem postotku na čelnim pozicijama - Jamajka, Kolumbija i Saint Lucia. Hrvatska je na 66 mjestu s 27,6 posto žena na čelnim položajima.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Zvjezdana Pikl 31.07.2015.

    Kod Nas u Hrvatskoj dok su dečki branili našu zemlju:Žene su se školovale i napredovale.Ima ih na vodečim mjestima ali još uvjek premalo.Možda smo bolji šefovi:Jel želimo imati sve pod kontrolom:Pedantnost, rad,no toga nema bez timskog rada i razumljevanja šefa za sve.Nažalost danas u šefovi oni koji mjenjaju zaposlenike kao donji veš dok s druge strane kod nas želimo da nam rade radnicxi kvalitetno bez plače.

  • funky_boy 31.07.2015.

    ...*** prirodni talent ***....?..mala se zaposlila u firmi i zapela generalnom za oko...čića to rješavao jer je ona imala prirodan talent širenja nogu , on otišao u mirovinu , ona na čelu tvrdke....ako se netko slučajno prepoznao sory....;-)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare