To je to što me zanima!

Žene zrelijih godina trebaju drugačije grudnjake od mladih

Zrele grudi su manje elastične, pa su im pokreti više usmjereni na lijevo-desno nego na gore-dolje, zbog čega starije žene osjećaju neugodu i bol tijekom vježbanja
Vidi originalni članak

U zreloj dobi tkivo dojki postaje manje fleksibilno, zbog čega bi trebale nositi posebno oblikovane grudnjake za tjelovježbu, tvrde znanstvenici Sveučilišta Portsmouth.

DOBRO I ZLO Kad skinemo grudnjak... to je to

Otkrili su da ženama od 46. do 65. godina grudi manje poskakuju tijekom tjelovježbe, pa tako one imaju više pokreta lijevo-desno, nego gore-dolje.

Iako su očekivali kako će grudi starijih žena više "skakati" tijekom vježbe jer su opuštenije, to se nije dogodilo.

- Zrele grudi kreću se na potpuno drugačiji način nego kod mlađih žena, a kako je ta distribucija pokreta različita, potrebno im je i drugačija potpora - rekla je voditeljica studije, Debbie Risius.

MALE MAJSTORIJE Kakav dekolte! Trikovi za seksi izgled u svakoj haljini i majici

Dodala je kako bol u grudima i neugoda oko priznavanja poteškoća često odbijaju žene srednje dobi od tjelovježbe. Ona vjeruje kako bi ih dizajn posebnog grudnjaka potaknuo na redovitije vježbanje.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 28.09.2020.

    Zakonom zabraniti grudnjake🥳

  • Krešo_1_1 28.09.2020.

    Ako starije žene žele zategnut lice najjednostavniji način je da skinu grudnjak jedino šta onda nesmiju nosit minicu da im se cice ne vide

Komentiraj...
Vidi sve komentare