To je to što me zanima!

Život u jastuku: Avangardne kreacije inspirirane pufastim strukturama koje nas okružuju

Party se dobrim djelom preselio u kuću, a dizajneri su se potom poigrali idejom jastuka kao haljinom, no ideju su obrađivali i nekadašnje zvijezde, Cristóbal Balenciaga, Ungaro i McQueen
Vidi originalni članak

Život u haljini inspiriranoj jastukom i poplunima i nije tako loš, kreacija je veličanstvena, krevet nosiš na sebi, a i distanca je zagarantirana. Ovom idejom poigrali su se ove sezone Simone Rocha, Rei Kawakubo odnosno Comme des Garçons, Jordan Dalah te mnogi drugi, a u ovoj fora ekipi je i naša autorica Milena Rogulj.

Hrvatska avangardna modna dizajnerica Milena Rogulj osmislila je kreaciju velikog volumena, a isprobala ju je glumica Marta Cerovečki.

 POGLEDAJTE VIDEO: Veličanstveni život Karla Lagerfelda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Velike, pufaste strukture, ogromni rukavi, suknja koja djeluje poput balona i slične stilske avangardne ekshibicije kreirane su uglavnom u crnim i bijelim materijalima.

PROLJEĆE 2021. Yunya Watanabe obradio je temu šljokica od glave do pete

Kao što je Ungaro u osamdesetima donio svijet glamura u veličanstvenom cvjetnom izdanju, tako se danas autori doslovno poigravaju idejom poplun-haljine.

Nekada je ovaj stilski moment istraživao majstor kroja i forme Cristóbal Balenciaga, tijekom pedesetih godina prošloga stoljeća, a prije nešto više od dekade ideje se sjetio i genijalni Alexander McQueen.

PROLJEĆE 2021. Red Valentino kombinira slatke bomber jakne, meki til i volane

JW Anderson za Loewe također predlaže kreaciju pufaste forme, no njegova je više koktel haljina.

LEŽERAN STIL Hlače od trenirke mogu biti stylish: Dobro ih nose Sarah Jessica Parker i Katie Holmes

Jedna od ikona avangarde, Rei Kawakubo, donijela je vlastitu viziju jastuka koji nosimo - proljetna Comme des Garçons kreacija igra je likovno moćne siluete i organskih oblika.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare