Lifestyle

Komentari 0

Život u jastuku: Avangardne kreacije inspirirane pufastim strukturama koje nas okružuju

Život u jastuku: Avangardne kreacije inspirirane pufastim strukturama koje nas okružuju

Party se dobrim djelom preselio u kuću, a dizajneri su se potom poigrali idejom jastuka kao haljinom, no ideju su obrađivali i nekadašnje zvijezde, Cristóbal Balenciaga, Ungaro i McQueen

Život u haljini inspiriranoj jastukom i poplunima i nije tako loš, kreacija je veličanstvena, krevet nosiš na sebi, a i distanca je zagarantirana. Ovom idejom poigrali su se ove sezone Simone Rocha, Rei Kawakubo odnosno Comme des Garçons, Jordan Dalah te mnogi drugi, a u ovoj fora ekipi je i naša autorica Milena Rogulj.

Hrvatska avangardna modna dizajnerica Milena Rogulj osmislila je kreaciju velikog volumena, a isprobala ju je glumica Marta Cerovečki.

POGLEDAJTE VIDEO: Veličanstveni život Karla Lagerfelda

Velike, pufaste strukture, ogromni rukavi, suknja koja djeluje poput balona i slične stilske avangardne ekshibicije kreirane su uglavnom u crnim i bijelim materijalima.

Kao što je Ungaro u osamdesetima donio svijet glamura u veličanstvenom cvjetnom izdanju, tako se danas autori doslovno poigravaju idejom poplun-haljine.

Nekada je ovaj stilski moment istraživao majstor kroja i forme Cristóbal Balenciaga, tijekom pedesetih godina prošloga stoljeća, a prije nešto više od dekade ideje se sjetio i genijalni Alexander McQueen.

JW Anderson za Loewe također predlaže kreaciju pufaste forme, no njegova je više koktel haljina.

Jedna od ikona avangarde, Rei Kawakubo, donijela je vlastitu viziju jastuka koji nosimo - proljetna Comme des Garçons kreacija igra je likovno moćne siluete i organskih oblika.

Najčitaniji članci