To je to što me zanima!

Zovu veterinare i mole za smrt svojih pasa: Strah ih je zaraze!

Veterinarska klinika u Australiji zaprimila je pozive od vlasnika kućnih ljubimaca koji su tražili njihovu eutanaziju. Mnogi se boje da će životinje doći u kontakt s virusom te da će ga prenijeti dalje
Vidi originalni članak

Panika u svijetu zbog korona virusa i dalje raste, a u Australiji je prešla na novu razinu. Nekolicina Australaca koji imaju kućne ljubimce, naime, traže od veterinara da eutanaziraju njihove životinje.

Veterinarska klinika u Sydneyu tako je u prošla dva tjedna dobila tri poziva od vlasnika životinja koji su tražili eutanaziju svojih kućnih ljubimaca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mnogi se boje da će životinje doći u kontakt s virusom te da će ga prenijeti na njihovu djecu i ostale ukućane.

Ipak, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava kako nema razloga za brigu jer se virus ne može s pasa prenijeti na čovjeka.

URADI SAM Kod kuće napravite vlastiti gel za dezinfekciju protiv virusa

- Nema dokaza da ovaj korona virus koji pogađa ljude može samo tako prijeći s čovjeka na životinju i da u tako kratkom vremenu promijeni ponašanje. Zadnje što želimo je širiti paniku i na tom području, a zasad zaista ne postoje naznake da bi se to moglo dogoditi - poručio je Jonathan Ball, profesor molekularne virologije sa Sveučilišta u Nottinghamu.

Dr. Sam Kovač radi u veterinarskoj klinici St. Peters u Australiji koja je zaprimila pozive vlasnika ljubimaca i odbio je eutanazirati životinje.

- Da iste ljude pitamo žele li eutanazirati svoju baku, rekli bi ne. Zašto da kućne ljubimce tretiramo drugačije od bilo kojeg drugog člana obitelji? - kazao je veterinar.

OPUSTOŠILI TRGOVINE Zbog straha od širenja virusa u Australiji nestalo toalet papira

- Da se moja kujica Clara zarazi korona virusom, prvo bih ju izolirao, ja bih nosio zaštitu dok je u izolaciji i bio bih oprezniji dok je hranim. I tako bih pratio stanje par tjedana - dodao je.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 40

  • retita🦋 05.03.2020.

    Svijet tone.Polako ali sigurno...

  • jo2hn8ny 05.03.2020.

    Citiram : "Nema dokaza da ovaj korona virus koji pogađa ljude može samo tako prijeći s čovjeka na životinju i da u tako kratkom vremenu promijeni ponašanje". Čisti dokaz da je ovaj "virus" plod ljudske ruke.

  • maromaro72 05.03.2020.

    Svi skupa neka .....

Komentiraj...
Vidi sve komentare