To je to što me zanima!

Žumanjak ponekad ima crvenu točku - evo o čemu se radi i je li takvo jaje sigurno za pojesti

I u bjelanjku može biti crvene tekućine. Prije nekoliko godina žena iz Kine iznenadila se kada je u bjelanjku jajeta ugledala tekućinu nalik krvi. Ta jaja bila su skuplja od ostalih jer su kokoši navodno jele samo kukce
Vidi originalni članak

To se ponekad pojavljuje u jajetu zato što je došlo do pucanja kapilare u jajniku nesilice. Hoće li se to dogoditi ovisi o starosti kokoši, vrsti hrane koju jede itd., ali to nikako ne znači da to jaje nije dobro za jelo. To je zapravo normalna pojava i jaje je sigurno za upotrebu.

I u bjelanjku može biti crvene tekućine. Prije nekoliko godina žena iz Kine iznenadila se kada je u bjelanjku jajeta ugledala crvenu tekućinu nalik krvi. Kupila je 15 jaja u jednoj trgovini, bila su skuplja od ostalih jer su kokoši navodno jele samo kukce. Pozvala je novinare, a oni su istražili slučaj. 

POGLEDAJTE VIDEO Blagodati jedenja jaja:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U trgovini su tvrdili da to mora biti tako jer su to posebna jaja. Otišli su i do proizvođača koji ih je pokušao uvjeriti kako su kokoši imale menstruaciju.

SAVRŠENA JAJA Tajna najkremastije kajgane: Za pripremu vam nećete trebati ni mlijeko kao ni vrhnje ili maslac

Međutim, znanstvenici su im objasnili da se crvenkasta tekućina može pojaviti u bjelanjku iz dva razloga: zbog parazitske bakterije koja živi u debelom crijevu nesilice i izaziva upalu jajovoda ili radi hranjenja kokoši zabranjenom hranom.

Napomenuli su da kokoši nemaju menstruaciju i savjetovali da se takva jaja ne jedu, prenosi The Kitchn.

POGLEDAJTE VIDEO: KAKO DA KAŽEM DA MI SE NE SVIĐA NAŠ ODNOS U KREVETU?

Idi na 24sata

Komentari 7

  • bob rock11 09.11.2023.

    Ma to je samo koka imala mengu kada je trebala snjeti jaje,ništa strašno...:-))))

  • beba maza 09.11.2023.

    Slobodno jedite takva jaja . Neće vam biti ništa . :-)

  • Grumph 09.11.2023.

    lupetanje gluposti bez argumenata i znanja. U NARODU ZVAN ZAVEZAK - OPLOĐENO JAJE .Ako ga nema od tog jajeta nema pileta

Komentiraj...
Vidi sve komentare